Mag een bedrijf (fabriekshal) elke dag een deur openzetten die aansluit op een fietspad zodat zij frisse lucht hebben en vieze lucht naar buiten gaat?

De vieze, giftige geur komt vanuit de fabriek nu naar buiten.

Elke dag hebben ze de deur open en er naast fietsen mensen er langs /door.

Mag dit? Wat valt er tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het echt giftig? Dan mag het absoluut niet, maar elke fabriek heeft een vergunning en daar staat alles in omschreven wat mag. Als je het niet vertrouwd kan je het melden bij je gemeente en die zal onderzoek doen.

Als een bedrijf werkt met schadelijke danwel giftige stoffen is er in de milieuontheffing de manier van ventileren opgenomen, duidelijk is dat een schadelijke danwel giftige stof nimmer door een openstaande deur naar buiten mag kunnen. Je kunt bij de gemeente de verleende milieuontheffing inzien, is er sprake van overtreding kan je de politie verzoeken om op te treden tegen de overtreding en de gemeente verzoeken handhavend op te treden.

Als het giftig is mag het niet. Kun je aankaarten bij de gemeente of milieudienst. Als je het vindt stinken maar verder geen claim/bewijs hebt over de giftigheid heb je pech. Kom bijv maar eens naar Groningen in de herfst, als de suikerfabriek weer eens bezig is. De hele stad stinkt dan en er valt niets tegen te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100