Als iemand een schuld heeft van 25.000 euro kan je daarvoor de gevangenis als je niks wil terugbetalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ik zou niet weten welk strafbaar feit je pleegt waarvoor je veroordeeld kunt worden als je een schuld aan een particulier niet terug betaalt. Wat heel weinig voorkomt is dat je een onwillige debiteur, van wie je iets te goed denkt te hebben zoals bij voorbeeld geld, niet meewerkt als hij het wel zou kunnen. Dan kun je hem laten gijzelen (in het huis van bewaring) om hem tot medewerking te dwingen. Als de gijzeling door de rechtbank na een verzoek wordt toegewezen dan moet de "gijzelnemer" de verblijfkosten daar betalen. Kan hij wel verhalen /bij de vordering optellen.

ja , na een tijdje kan je of een paar dagen gevangenisstraf krijgen en dan gaar je schuld weg of je kan taakstraf krijgen.

Het kan inderdaad en wanneer je vrij komt wil dit niet zeggen dat je schuld vanzelfsprekend wordt kwijtgescholden

Dan moet het wel héél erg spaak hebben gelopen,ze komen echt niet van de één op de andere dag dat je mee moet komen naar de gevangenis, mochten de schuldeisers niet van een kale kip kunnen plukken zou je de gevangenis in kunnen draaien maar vervalt echt niet, één ieder krijgt geld dus een oplossing is er altijd

Je kunt inderdaad een gevangenisstraf krijgen als je niet WIL terug betalen. KUN je niet terugbetalen moet je een regeling treffen met de eiser. Maar bedenk wel dat je schuld ten alle tijde blijft bestaan en dat je je schuld, linksom, dan wel rechtsom, zult moeten afbetalen.

Als het gaat om openstaande boetes die al lang niet worden betaald dan ga je de gevangenis in. Volgens mij gaat het om 100 euro per dag als ik het juiste bedrag nu noem. Om schulden bij zorgverzekering,autoverzekering etc etc dan krijg je hier geen gevangenis straf voor. Echter is de kans groot dat ze je huis leeg gaan halen. Als je achterstanden hebt met huur, word je uit huis gezet. Het beste is om de wsnp in te schakelen die helpen je graag. Alleen bedenk wel dat hun alles in de gaten houden en je verantwoording moet afleggen als je bijvoorbeeld 100 euro hebt uitgegeven aan onzin.

Als het gaat om een lening zal er loon beslag worden gelegd. Als het gaat om bekeuringen zal er een dwang maatregel worden genomen namelijk gevangenisstraf waarna je opnieuw de gelegenheid krijg om te betalen. Betalen moet je en loonbeslag is het uiterste middel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100