hoe moet ik bewijzen dat er een huis is het buitenland is? (zie uitleg)

na het overlijden van mijn vader laat mijn lieftallige stiefmoeder vanaf dag 1 spontaan niets meer van zich horen. (op een lekkend dak, een kapotte ketel en andere k#tklusje na)

nu hoorde we via via dat het huis verkocht is (ze waren getrouwd op huwelijkse voorwaarden) maar info krijgen we niet.
het probleem is dat er geen medewerking is w.b. een boedelbeschrijving, er dingen worden weggegeven en af worden gevoerd naar de stort. en er een 2e hypotheek is aangevraagd destijds om een huis in jakarta op te knappen.

het huis staat niet in de inbreng, en ik voel er geen hol voor om hieraan mee te betalen. (hypo was aflossingsvrij, dus mijn deel gaat minder worden door dat huis in de rimboe ergens)

hoe toon ik aan dat er een huis is? ik heb enkel een vage foto, en medewerking van mijn aller schattigste stiefmoeder kan ik wel op mijn buik schrijven.

WOZ kennen ze daar niet, dat is me wel duidelijk. in de hypotheek aanvraag staat ook niets over een huis (dat zal belastingtechnische reden hebben gehad destijds :)

zaken worden nu afgerond, dus wie een tip heeft.... laat maar horen!!!

de boedelbeschrijving dwing ik wel af, maar hoe nu toch met het huis en die dikke hypo die hiervoor is afgesloten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier heb je echt een specialist voor nodig. Je kan het beste even naar het juridisch loket of bureau sociaal raadslieden gaan. Daar krijg je 1 uur gratis advies en als dat nodig is kunnen ze je doorverwijzen naar een specialist. Succes

Ga naar de notaris. Als ze op huwelijkse voorwaarden getrouwd waren, zijn ze bij een notaris geweest. Er moet een akte van zijn, er moeten dingen beschreven zijn. Bovendien hebben kinderen recht op hun kindsdelen. Ook als er niet wordt uitgekeerd, worden er wel dingen op papier gezet. De notaris heeft dit soort dingen wel vaker meegemaakt, en hij kan ook misschien dingen voor je uitzoeken en op zijn minst adviseren.

Bedankt voor je antwoorden, die overigens niet synchroon lopen met mijn vragen. Ook nu blijven er nog veel vragen over. Bepalend is wat er in de huwelijkse voorwaarden (hv) staat omdat dit grotendeels bepalend is. Jammer genoeg zeg je daar niets over en dus wordt het weer raden. * In een "normale" situatie (vader, moeder, één kind) en geen testament, zouden moeder en kind ieder 50% erven, echter krijgt moeder het vruchtgebruik over jouw erfdeel en kan ze daar in principe mee doen wat ze wil. Ze kan het huis verkopen en de inboedel gebruiken en ook verkopen als ze dat zou willen. * Mocht er in de hv staan dat het huis naar je stiefmoeder gaat, dan kun je daar ook niets aan doen en kan ze met het huis doen wat ze wil. Ook zij kan een testament opmaken en daarin beschrijven dat het huis naar een ander gaat. In principe onterft ze jou en houd je alleen recht op je wettelijk kindsdeel. * Je zegt dat er 3 hypotheken op het huis in NL zijn afgesloten. Wat er met dat geld gedaan is, is op zich niet belangrijk. Maar met 3 hypotheken mag je haast wel aannemen dat je in totaal over een tophypotheek kan spreken en dat als het huis verkocht wordt er niet veel of niets meer overblijft. In het ergste is er een restschuld en de gene die de erfenis accepteert is ook verantwoordelijk voor de restschuld. Misschien is het helemaal niet erg dat je niets erft in zo'n geval. * zolang je niet kunt aantonen dat er een huis in Jakarta is speelt dit in het hele verhaal geen rol. * En wat moet je met een boedelbeschrijving als je stiefmoeder in het huis blijft wonen en ook gebruikt maakt van deze inboedel. Nogmaals, de inhoud van de hv zijn bepalend en die kennen we niet, dus blijft het raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100