Kan ik mijn ouders financieel aansprakelijk stellen / aanklagen om mijn leven(s)onderhoud te betalen , als ik niet zou (willen) werken?

Het is toch door hun toedoen, en hun toedoen alleen, dat ik hier op aarde rondloop...
En kan ik van de staat der Nederlanden eisen dat zij mijn ouders hierin bijstaan?

Toegevoegd na 39 seconden:
Schoot me zo eens te binnen:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga er van uit dat de vraag hypothetisch is bedoeld, maar geef toch antwoord. Dit had je je een jaar of tien eerder moeten afvragen. Toen waren ze nog wel verplicht om in jouw levensonderhoud te voorzien. Maar liefst tot je 21ste. Of, als je toen nog studeerde, tot je je studie had afgerond. Nu moet je het zelf rooien in deze wereld. Je bent inderdaad door hun toedoen op deze wereld, en dat klinkt als een verwijt. Als je er genoeg van hebt kan je daar iets aan doen. "En kan ik van de staat der Nederlanden eisen dat zij mijn ouders hierin bijstaan?" Wat bedoel je precies? Dat de staat jou ook zou moeten onderhouden? Dat is iets makkelijker te regelen. Dat noemen ze Bijstand. Soms zit je daarin, maar ook dan willen ze dat je zo snel mogelijk aan het werk gaat. De meeste mensen met gezond verstand vinden overigens het zitten in de bijstand niet leuk!

Nee, helaas. Het is bij wet vastgelegd dat je na je 21e verjaardag definitief financieel onafhankelijk van je ouders bent. :P

Je ouders zijn tot je 21ste jaar onderhouds verplicht. Dit betekend dat zij jouw onderdak, eten en verzorging moeten betalen. Volgensmij mogen ze je wettelijk onder deze leeftijd niet op straat zetten..;) Als je ouders jou dwars willen liggen en jij uit huis gooien, geen eten en verzorging voor jou betalen als je 21 jaar of ouder bent, kun je hier geloof ik niets aan doen ;) Toegevoegd na 27 seconden: Als je voor je 21ste zelf uit huis gaat hoeven je ouders natuurlijk niet meer voor jou te betalen ;)

ligt aan de er aan hoe en wat als je vrij willig op je zelf woont dan kan je niet verlangen van je ouders om je financieel bij te staan maar als je met je studie ergens komt te wonen dan wel maar dan mag je er ook iets tegen over te staan heb zelf in de bijstand gezeten en heb het ook moeten rooien met twee kleine kinderen en is me gelukt en gelukkig werk ik weer en hoef ik mijn niet te verantwoorde tegen de gemeente gelukkig je bent veel vrijer om te doen denk er maar eens over na

"Door hun toedoen en hun toedoen alleen..."? Het enige wat er tegen te doen was was nog meer anticonceptie te gebruiken. Ik neem aan dat je niet begenadigd bent met een tiental broers en zussen zoals voor de anticonceptie mogelijkheden gebruikelijk was. Ze wisten dus vast wel van het bestaan van deze middelen. Toch hebben ze ervoor gekozen om deze middelen even niet te gebruiken en kregen zodoende een kind. Is dat hen te verwijten? Misschien hebben ze zich wel door de algemene maatschappelijke opvattingen en moraal verplicht gevoeld om een kind te nemen. Wie stel je dan aansprakelijk? De gehele burgerij? [... en had mijn oma ook het recht om de R.K.kerk aansprakelijk te stellen voor het feit dat ze 16 kinderen heeft gebaard?] Een kind krijgen is het natuurlijke gevolg van een biologisch wezen zijn. Dat anticonceptie er een keuze van heeft gemaakt wil nog niet eenvoudigweg zeggen dat alle ouders ten alle tijden tot in het einde der tijden verantwoordelijk zijn voor hun kroost. Als het goed is ben je volwassen geworden, zelfstandig. Als je dat niet zo voelt wees dan zo vrij om weer aan te bellen bij je ouders met de vraag of je weer bij hen wilt wonen. Of (laat me raden...) raak je dan te veel vrijheid kwijt?? Ja, dat is het nadeel van vrijheid: verantwoordelijkheid. Als je dat beseft ben je volwassen genoeg om te weten dat dit een onzinnige vraag is. >Wel een theoretisch goeie vraag (waarvoor ik je voor heb geplust..)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100