Ik wil graag een luchtbuks hebben maar moet je daar een wapen verguning voor hebben zo ja waar kan ik die krijgen? Of mag het vanaf bepaalde leeftijd

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet een goeie reden hebben om een wapenvergunning te hebben. Je kunt niet 'zomaar' een wapenvergunning aanvragen.

een luchtbuks van 4,5 milimeter mag je ongeacht je leeftijd in bezit hebben, het belangrijkste is dat je er verandwoord mee omgaat. Er zijn mensen van wel 30/40 jaar die die verandwoording niet aankunnen. Nooit op iemand richten/schieten. Helemaal al niet op dieren en er alleen op een baan, schuur of ieddergelijks schieten. Dan kan het erg ontspannend en leuk zijn. ook bestaat er in nederland de 5,5 milimeter buks, deze is verboden. Dus als je er een gaat kopen moet je hier op letten.

Bronnen:
dreedje

Voor aanschaf van een luchtdrukwapen is in Nederland geen vergunning vereist. Voor ons is alleen een beperkte registratieplicht waarbij alle gegevens in ons bezit blijven, dus is alleen een legitimatie bewijs voldoende. De wettelijke leeftijd is vanaf 18 jaar. Het bezit en gebruik op "eigen terrein" is toegestaan mits er geen overlast ontstaat voor derden. In Nederland zijn er ook geen kaliber- of mondingssnelheidbeperkingen, alleen zijn de zogenaamde "gelijkende" luchtdrukwapens streng verboden en mede daardoor zijn een groot aantal luchtdrukpistolen niet toegestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100