Onze buurvrouw, klaagt al een tijdje over ballen in haar tuin, hoe lang mag zij onze ballen in bewaring houden? Er ligt al 3 a 4 weken een bal van ons

De buurvrouw klaagt over veel meer, dingen waar we soms weinig aan kunnen doen . Alles doet ze via de woningstichting i.p.v naar ons te komen. Nu worden wij de hele tijd in een zwart ligt gezet. Terwijl zij de gene met het probleem is. We hebben dingen die konden aangepast, omdat zij het zo wil.
(gezamenlijk steeg gemaakt, omdat zij de schutting niet in de midden wil hebben/ voortuin aangepast, ivm onkruid aldus de buurvrouw, oppassers gevraagd niet de was op haar schutting te hangen. kinderen verteld niet de bal te gooien. verder laten we haar volledig met rust, geen contact.

Maar ja, ballen die onze kinderen van 2 en 4 jaar erover gooien, ja dat is niet altijd te voorkomen.

Nu beschuldigd ze ons er ook nog van dat we zonder te vragen op haar terrein zijn geweest, wat dus niet zo is. Nu wil ze er weer een melding van maken en zijn wij weer de L*L.

Zij wil graag in rust leven (geeft ze aan via woningstichting), maar ja, wij willen ook graag leven met ons kinderen in de tuin, kunnen moeilijk om haar de hele dag binnen blijven. (wonen trouwens in rijtjes woningen, misschien niet handig als je in rust wil leven)

Op het moment heeft zij nog een bal van ons, wat zij ontkend..... Als we het verhaal lezen over het recht van een bal lek steken......., lezen we dat ze recht heeft om de bal even te houden, maar hoelang? en valt het later ook onder diefstal?

We zijn er helemaal klaar mee, en zijn echt geneigd om de politie erbij te halen als het onder diefstal valt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigen schuld, je kan niet verwachten van iemand dat ze tig keer de ballen uit de tuin gaat halen. Diefstal is het niet, uw kinderen gooien/schoppen hem zelf over het hek. Zou lekker zijn, gooi je iets over je hek kan je de buren aangeven voor diefstal. Praat er eens over met de buurvrouw en je kinderen en zorg dat de buurvrouw minder/geen overlast heeft en de kinderen vorzichtiger zijn met de ballen.

Besteed er geen aandacht aan en koop een nieuwe bal. Negeer haar verder. Dit is het beste middel om je niet te verlagen naar haar niveau. Kost je ook niet zo veel negatieve energie.

Beste gast, jij bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag van je eigen kinderen. Als hun dus een bal in de tuin van de buurvrouw gooit is het jouw taak je kinderen hierop aan te spreken en excuses te maken bij de buurvrouw en niet de taak van de buurvrouw. Van dat wasrekje is misschien overdreven inderdaad, je hebt trouwens ook droogmolens en wasrekken die helemaal niet aan de schutting hoeven dus misschien is dat een optie. Als jij een schutting wilt hebben kan je dit gewoon met de woningstichting overleggen wat je rechten hiervoor zijn. Je kan hierin aangeven een slechte verstandhouding met je buurvrouw te hebben en dat je om die redenen niet een gezamelijke voortuin wilt hebben omdat ze zich hiermee teveel bemoeit met jouw deel van de tuin. Het is daarentegen ook weer niet aan jou om te bepalen of zij in een rijtjeshuis moet wonen of niet dus hier valt al aan op te maken dat jullie te weinig van elkaar weten. Misschien is het een optie eens bij je buurvrouw aan te bellen en haar eens uit te nodigen voor een bakkie koffie bij jullie thuis om wat onenigheden uit de wereld te hebben en elkaar je ergernissen duidelijk te maken. Zo kan ze je kinderen beter leren kennen en is het voor haar ook fijner. Als ze hier niets voor voelt heb jij in ieder geval je best gedaan.

Pak het eens heel anders aan en bel aan bij je buurvrouw met een mooie bos bloemen. Zeg dat je het erg vervelend vindt van die ballen, maar dat jullie dit helaas niet altijd kunnen voorkomen. Misschien dat ze dit zo waardeert dat de ballen voortaan terug worden gegooid... Als je van je buren een aardigheidje krijgt en ze bieden persoonlijk hun excuses aan dan ben je vaak veel minder snel geneigd om een klacht in te dienen ;-)

Het beste is om uw buuf te vriend te houden. Dat kan door gezamenlijk HAAR probleem aan te pakken door uw kinderen mee te nemen en hun te wijzen dat de buuf schrikt van de bal die pardoes haar tuin in vliegt en mogelijk plantjes of spulletjes stuk kan maken. U kunt uw kinderen niet vastbinden maar u kunt ze wel begeleiden in deze. U bent uw buuf al een heel eind tegemoet gekomen en door ook een dialoog aan te gaan met de woningbouwvereniging weten die ook hoe de vork in de steel zit. De normale gang van zaken is dat senioren verhuizen naar een seniorenwoning en dat hun woning beschikbaar wordt gesteld voor gezinnen. Doordat velen geen zinvolle inhoud kunnen geven aan hun bestaan, rest alleen nog te mierenn@@ken door op alle slakken zout te leggen. Ergo, doordat er steeds meer gezinnen met kinderen komen te wonen in de woningen die senioren achter laten, blijven er senioren over die verschillend tegenover diverse ,problemen, aan kijken. De een geniet van andermans kinderen als ware het hun eigen kinderen/kleinkinderen. Anderen zijn kinderhaters/dierenhaters of zitten niet lekker in hun vel. Laat het niet escaleren, neem direct de koe bij de horens. Koop goedkope ballen waar u niet wakker van ligt als ze stuk of verdwenen zijn. Gaas spannen is een optie en tevens handig om vogels en katten binnen of buiten te houden. Normaal mag u een schutting die op een erfscheiding staat bewerken of gebruiken aan uw kant. Dat u er een steeg van maakt door 2 schuttingen te plaatsen is daarom uw probleem geworden. U kunt ook het volgende voorstel opperen: U verlangt een coulant ,bal,beleid, of u geeft uw kinderen een ander speeltje. En de gedachten gingen uit naar hamertje tik, een toeter of een trommel. gna gna.

wbt de ballen in haar tuin . wanneer er iets stuk gegaan is kan ik mehet voorstellen vd buuf dat ze klaagt . ik zou dan samen met de kinderen een nieuwe plant of een financiele vergoeding aan de buurvr geven . Leren de kinderen ook al van en het maak ook indruk op die kleintjes . kan ze daar niet met recht meer overklagen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100