Zijn kinderen verplicht om op een naburig speelveld te spelen?

Deze vraag stel ik n.a.v. een andere vraag over prikkeldraad in de tuin en persoonlijk schrok ik van sommige anrwoorden.

Toegevoegd na 1 uur:
Dit vraag ik niet voor mezelf, want ik geniet van iedere lach die ik hoor. En soms maken ze ook ruzie, maar dat is nodig om groot te groeien.
Alleen als volwassene moet je weleens wat bijsturen, maar hebben wij altijd gelijk?
Je kunt soms versteld staan wat die kleintjes allemaal bedenken.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik zou echt niet willen dat een overheid zoiets ga bepalen, maar kwam bij die andere vraar wat vreemde antwoorden tegen, vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet zo. Kinderen zijn vrij om te spelen waar ze willen mits dat geen gevaar of hinder oplevert. In de praktijk betekent dat dat elke stoep, elk pleintje een mogelijke speelplek is. In jouw geval: jammer. Aan de andere kant: zou je echt willen dat de overheid ging aanwijzen waar kinderen mochten / moesten spelen? Dat zou wel ver gaan!

Het is niet verplicht, maar als er een speelveld in de buurt is, is het wel de bedoeling dat ze daar gaan spelen en niet bij de buren voor de deur, zodat ze voor anderen geen onnodige hinder of overlast veroorzaken.

nee dit zijn ze niet, het is een speel#mogelijkheid#. kinderen hebben dus de mogelijkheid hier te spelen als ze hier zin in hebben/voor kiezen. het heeft helaas geen enkel verplichtend karakter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100