Kan de kinderbescherming mij uit huis plaatsen?

Let op graag antwoorden als u dit echt weet *lees dit rustig door voor u antwoord.

Een instelling heeft een oproep gedaan naar de kinderbescherming. Met als volgt dat ik opvoedingsproblemen heb (Verzorgen) Nu heeft de kinderbescherming veel mensen achter onze rug om mensen ondervraagd (School, Werk en nog wel wat meer mensen Mag dit zomaar? En kan dat zomaar? Maar dit rechtelijk gezien ook?
Ik zou me niet goed verzorgen wat niet het geval is.. Ze willen mij in begeleid wonen traject doen. En dit willen ze proberen door mij onder toezicht te houden. Maar als ik niet begeleid wonen wil en thuis wil blijven. Kunnen ze me dan gedwongen opnemen? (Dit is alleen maar bij een bedreigende situatie) En dit is totaal niet het geval wie kan me hier meer over uitleggen ? Over uit huis plaatsen

*graag antwoorden van mensen die veel van rechten weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat is mogelijk. ik weet niet hoe lang dit probleem al speelt maar men gaat echt niet snel over tot dit besluit dus het speelt al even en er zijn andere opties de revue gepasseerd inmiddels. men gaat in beginsel uit van het belang van het kind (jij in dit geval) en kijkt naar een oplossing in de huidige situatie. thuis heeft het dus niet gewerkt (de reden zal je ongetwijfeld zelf bekend zijn) werkt dit niet of niet voldoende dan gaat men verder kijken naar andere manieren. (ondertoezichtstelling, en/of uit huis plaatsing bv) gedwongen uit huis plaatsing is dus wel gelijk mogelijk, maar dan zijn jullie inmiddels wel en paar stationnetjes gepasseerd, want men doet dit niet zonder reden, en ook niet van de ene op de andere dag. ik denk dat je ook een paar dingen door elkaar haalt. -onder toezicht staan kan ook als je thuis woont maar blijkbaar is dit voor jou niet de oplossing. -een gedwongen opname is iets héél wat anders dan een gedwongen uit huis plaatsing (wees hier maar blij om) jeugdzorg is bevoegd om bij andere instanties en mensen meer info te vragen over jou, en hun bevindingen ook neer te leggen bij de rechter. als jij onder toezicht staat heb je eigenlijk niet meer zoveel te willen. je ouders hebben geen gezag meer over jou, en zelf ben je minderjarig. zelf hebben jij en je ouders geen inspraak over deze ondertoezichtstelling. het kan alleen als er duidelijk aanwijsbare redenen voor zijn en een structureel probleem die met reguliere hulpverlening (gezinsbegeleidster, jeugdzorg) niet zijn op te lossen.

Ja dat kan, is ook bij mij gebeurdik ging alleen naar een instelling en niet begeleid wonen. Bij paar vrienden van me is dit ook gebeurd En als je het niet weet kan je een advocaat bellen, als je een nummer wilt moet je me maar ff een berichtje sturen Heb hier nog wel een kaartje hangen Ps. Begeleid wonen is trouwens niet heel erg

Dat mag de kinderbescherming als er een gegronde reden is en een sterke aanwijzing dat kinderen worden mishandeld of verwaarloosd. Bij een gerechtelijk bevel dus als de rechter een oordeel heeft gegeven kan uit huis plaatsing volgen.

Ja dat kan de kinderbescherming, beter gezegd jeugdzorg doen, als er aanleiding toe is kunnen zij namelijk een verzoek neerleggen bij de rechter. Die zich dan over jouw zaak buigt en een beslissing nemen, waarbij uit huis plaatsing een optie is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100