Waarom is het besnijden van baby's nog steeds toegestaan?

Jongetjes mogen als baby besneden worden, meisjes niet.
Waarom mag men wel 'jongensbaby's' besnijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat besnijden van jongens niet gezien wordt als mutilatie: alle functies blijven het gewoon doen, plassen en seks is nog steeds goed mogelijk, en er zijn onderzoeken die erop wijzen dat besnijdenis zorgt voor een betere hygiëne (vooral omdat blijkbaar niet elke man in staat is of eraan denkt om ook onder de voorhuid te wassen). Meisjesbesnijdenis leidt wel tot functieproblemen (bij het plassen, bij de menstruatie, bij seks), onder andere pijn en veel grotere kans op ontstekingen.

Hippo zegt het al, maar kort samengevat is meisjesbesnijdenis verminking van de genitale delen en bij jongens niet. Volgens mij heb ik wel eens gelezen dat meer dan de helft van de mannen besneden is dus is dat al veel gewoner.

Omdat jongens nog steeds kunnen plassen en seks kunnen hebben. Verstandige tip: - Laat het zelf toch niet doen! xx cookje Toegevoegd na 1 minuut: Ooo wacht je bent geen jongen. Maar aan de rest van de moeders met babyzoontjes enzo... doe het niet!

Ze noemen het allebei besnijden, maar het is iets HEEL anders. De enige overeenkomst is dat er gesneden wordt in de genitale delen. Verder is het iets heel heel anders! Zoals anderen ook zeggen: een man is niet mismaakt als hij besneden is, hij kan nog alles doen, en het nadat de besnijdenis eenmaal voorbij is, doet het geen pijn meer. Over meisjesbesnijdenis: dit is zo gruwelijk dat ik het hier niet eens wil schrijven. Het enige wat ik hier durf te schrijven is dat die meisjes dus nooit meer van sex kunnen genieten, vaak incontinent worden en in sommige delen van de wereld dan verstoren worden. Dus begrijp goed: dezelfde mensen die dat meisje eerst besnijden, verstoten haar later als dan blijkt dat ze incontinent wordt door die besnijdenis! Dus je kan het helemaal niet naast elkaar zetten... Mijn antwoord is: bij jongens mag het nog wel omdat het een totaal andere ingreep is... Toegevoegd na 1 minuut: verstoren=verstoten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100