wat zijn de gevolgen voor de kinderen als moeder met haar zus samen woont en beiden 70 procent AOW hebben. Is dat fraude=

Al 17 jaar wonen moeder en een tante samen en beiden hebben 70 procent aow. Een van beiden heb weinig pensioen. Het oudste kind van de familie zeg dat haar moeder geen belasting in hoeft te vullen. Al enige keren is er op gewezen dat zij de belasting moet bellen voor nader toelichting en wi geen slapende honden wakker maken. Als zij kom te overlijden en de belasting kom hier achter wie is er dan verantwoordelijk voor deze nalatigheid. Kan de belasting verhaal halen bij de andere kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het feit is dat ze beiden op hetzelfde adres staan ingeschreven en 70% krijgen van een minimumloonuitkering terwijl dit 50% voor beiden moet zijn aangezien ze allebei op een adres ingeschreven staan waarom de belastingdienst geen actie onderneemt of ondernomen heeft ten aanzien van bovenstaande geloof ik wel even, belastingdienst is een log apparaat Antwoord op je vraag: dit is in casu fraude en de kinderen kunnen er in beginsel niet op aangesproken worden, tenzij aannemelijk gemaakt kan worden dat het oudste kind heeft belet de aangifte juist in te vullen en zodoende heeft meegewerkt aan uitkeringsfraude

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

In ieder geval is informatie aanvragen bij de belastingdienst geen gek idee! Als er fraude is gepleegd zullen ze dat komen verhalen op de zussen, volgens mij wordt de schuld bij overlijden van de nalatenschap afgetrokken, niet van de kinderen volgens mij! Het kan ook nog dat deze komt te vervallen, belasting is wel iets anders dan een gewone schuldeiser dus zeker ben ik niet van mijn zaak. Zorg wel dat je aan de benodigde informatie komt om problemen te voorkomen. Het is feitelijk wel aan de dames om het uit te zoeken en eventueel recht te zetten, niet aan de kinderen want die kunnen er niets aan doen! Succes !!!

Van uw AOW en uw bedrijfspensioen wordt vaak teveel belasting ingehouden. Door het invullen van een belastingformulier kunt u die teveel betaalde belasting terugkrijgen. En dat is hard nodig, want veel 65-plussers hebben moeite om rond te komen. Eigenlijk zou dit betekenen dat ze recht hebben op teruggave van de belasting, omdat er veel belasting wordt ingehouden. Misschien kan iemand een keer uitrekenen hoeveel ze terug kunnen krijgen en dan kunnen ze zelf nog beslissen of ze alsnog aangifte willen doen. Wat (belasting)schulden betreft later als iemand overlijdt, je kunt een erfenis ook weigeren, dan draai je ook niet op voor schulden.

Bronnen:
www.nibud.nl

De Belastingdienst bepaalt niet de hoogte van de AOW, en controleert het samenwonen niet. Dat is in handen van de Sociale verzekeringsbank de SVB. Als je van de Belastingdienst een brief krijgt dat je geen aangifte hoeft te doen betekent dat niet dat je geen belasting terugkrijgt maar dat je geen belasting hoeft bij te betalen. Met het belastingprogramma kun je uitrekenen of je belasting kan terugkrijgen of moet betalen. Het is dan aan de burger om de aangifte al of niet in te dienen. Als je moet bijbetalen dan is aangifte doen verplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100