Mijn vriendin haar moeder is 7.5 jaar geleden overleden en nu is haar stiefvader dood hij heeft geen kinderen wie erft er nu.

Mijn vriendin haar moeder is 7.5 jaar geleden overleden haar man is nu overleden hij heeft geen kinderen toen de moeder van mijn vriendin overleed heeft zij geen aanspraak gemaakt op moedersdeel zij vond dat je dat niet kon maken en heeft alles in gelaten zoals het was voor haar moeder overleed. Nu is haar stiefvader overleden, de broers en zussen van haar stiefvader zeggen nu dat de twee dochters van zijn vrouw geen rechten hebben omdat hun moeder dood is.

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn excuus voor de fouten in de opbouw en spelling van mijn vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de kinderen van de moeder 7,5 jaar geleden bij haar overlijden geen gebruik hebben gemaakt van het kindsdeel, kunnen ze het nu niet meer opeisen tenzij hier indertijd afspraken over op papier zijn gezet. Wie erft nu hetgeen stiefvader achterlaat? Dat ligt eraan wat stiefvader in zijn testament heeft gezet, en of moeder en stiefvader in gemeenschap van goederen waren getrouwd. Is er geen testament maar waren beiden wel in gemeenschap van goederen getrouwd, dan zullen de kosten met de baten worden verrekend, en het overgebleven bedrag worden verdeeld over erfrechtige famiieleden van zowel stiefvader als moeder. Waren stiefvader en moeder niet getrouwd en hadden zij geen zaken op papier staan, dan zal het geld volledig ter beschikking komen van de familie van de stiefvader.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100