Mag een deurwaarder, een afgesproken bedrag blijven vragen, ondanks nieuwe huurkosten, dus minder geld blijft er over voor andere kosten?

Dit is het probleem van een vriend, hij heeft al jaren een afspraak met de deurwaarder om elke maand 350 euro te betalen, dat kon door lage huurkosten, nu gaat hij per 1juli as verhuizen, en gaat zijn huur naar 625 euro p/m. In hoever kan hij zelf bepalen hoeveel hij vanaf 1juli nog kan aflossen bij de deurwaarder, en stel dat deze daar niet mee akkoord gaat, wat zijn dan zijn evt rechten en/of plichten hier in.?? Hij wil Een evt loonbeslag ver komen, om geen "slapende honden wakker te maken" dus met andere worden om geen onnodige vragen te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja deurwaarder kan alles doen om toch het geld te krijgen. De volgende stap van deurwaarder is naar de rechter. Daarna zal er loonbeslag komen. Als dat oom niet lukt zal er beslag op goederen komen. Uiteraard snap je ook wel dat de deurwaarder er geen boodschap aan heeft dat je vriend duurder gaat wonen. Ik vind trouwens eur 625 excersief veel voor iemand met schulden. Zelfs eur 350 is veel. Wij hebben een koophuis die eur 275 in de maand kost en zitten in de schuldensanering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100