Mag Obama ook een terrorist in Nederland laten oppakken of vermoorden?

Of iemand waarvan het vermoeden bestaat dat het een terrorist is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat recht, volkerenrecht, arbeidsrecht, en nog heel veel meer recht. Wat ook bestaat is het recht van de sterkste. En dat is het recht dat Obama heeft gebruikt. Vanuit die optiek heeft Obama ook het recht om dit in Nederland te doen. Maar volgens alle andere rechtsvormen heeft hij dat niet.

Nee, dat mag niet. Buitenlandse agenten mogen nooit zonder toestemming hier actief zijn.

Volgens het Internationaal Recht heeft iedere verdachte van strafbare feiten, dus ook Bin Laden, het recht op een eerlijk proces Door zijn standrechtelijke executie heeft hij dat niet gekregen Dat is een ernstige schending, die zeker ermee samenhangt, dat hij in feite door de VS al schuldig was verklaard aan de 11 september aanslagen, terwijl er in werkelijkheid daarvoor nog geen enkel hard bewijs was geleverd Wanneer er dus volgens het boekje was gehandeld, was Bin Laden gearresteerd en had hij een proces gekregen, zoals dat behoort Dit geldt ook voor andere terroristen, Nederland heeft een verdrag met Amerika, dus dan zou dit in samenwerking gaan.

Bronnen:
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/o...

Die vraag stelde ik mezelf ook altijd. Welke geschillen dan ook in de wereld, de VS is er vroeg of laat altijd wel bij betrokken. Ik weet namelijk ook niet of dat een voorrecht van Amerika is, omdat zij zich zien als de verantwoordelijken voor heel de wereld, of dat ze zich dergelijke rechten toe eigenen. Goeie vraag, moet ik zeggen...

Er schijnt een wet te zijn in Amerika, die het mogelijk maar om Nederland binnen te kunnen vallen, als er amirikaanen in gevaar zijn/of raken. Dit nav international gerechtshof.

Waar mensen aan voorbij gaan is het feit dat Amerika nog steeds niet het Internationaal Strafhof in Den Haag erkennen, als er ooit een Amerikaan terecht zou staan, mag Obama vanuit Amerikaans recht de Amerikaan bevrijden met alle beschikbare middelen. Ook legt Amerika vaak uitspraken van het International Court of Justice naast zich neer. Ook al is het een schending van Internationaal recht, als er voor Amerika zwaarwegende belangen een rol spelen zullen ze hun eigen belang laten prevaleren boven het internationale recht.

Nee de Nederlandse politie enz mag wel oppakken niet vermoorden

Jazeker, de Amerikanen behouden zichzelf het recht toe om "alle noodzakelijke middelen" in te zetten om Amerikanen uit ICC-cellen (Internationaal Strafhof) te bevrijden. Deze wet is onder Bush aangenomen om en geeft Amerika de mogelijkheid om Amerikanen gewapenderhand uit handen van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te bevrijden.

Bronnen:
http://www.hbvl.be/Archief/guid/amerikaans...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100