Rijbewijs verloren en aangifte gedaan.. Mag je dan nog rijden?

Ik ben mijn portemonnee kwijt (in de bus laten liggen) met daarin mijn rijbewijs en id kaart. Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Vervolgens heb ik een proces-verbaal gekregen die ik bij de gemeente moet laten zien wanneer ik een nieuw rijbewijs wil aanvragen.

Maar nu is mijn vraag: Mag ik met dit bewijs dat ik mijn rijbewijs kwijt ben nog rijden?

Ik wil graag ook weten of ik verplicht ben ook een nieuwe id aan te vragen..

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 2 minuten:
Het waren trouwens dingen die ik ook op het politiebureau had kunnen vragen, maar ik was zo radeloos dat ik dat gewoon vergat..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben een paar jaar geleden mijn scootercertificaat verloren. Ik vroeg een nieuwe aan op het postkantoor en kreeg een doorslagvel mee. Daar mocht ik volgens de dame van het postkantoor mee rijden. Diezelfde middag werd ik meteen gecontroleerd door de politie. Ze hebben werkelijk de hele scooter doorgelicht, rollenbank, verzekering, doorslagblad van de aanvraag, alles bekeken en het was duidelijk dat ze ons wilden bekeuren. Dat deden ze niet, dus neem ik aan dat de vrouw van het postkantoor gelijk had. Uiteindelijk verlies je niet de rijbevoegdheid, alleen het bewijs. Met een aangifte heb je feitelijk weer wél een bewijs dat je een rijbewijs hebt. Een nieuw ID hoef je niet aan te vragen. Dat ligt aan jezelf. Bewaar wel de aangifte, want als je ooit een nieuw document wil aanvragen (rijbewijs, paspoort, ID) moet je verplicht laten zien wat er met het in jouw bezit zijnde ID is gebeurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100