Ik ben Hugo (7 jaar) en wil graag weten of dieven in de gevangenis ook wel eens wat lekkers eten.

Ik wil dit weten, omdat wij net lekker pannenkoeken aten en toen dacht ik meteen aan een stripje waarin de Zware Jongens hotdogs kregen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dieven in de gevangenis eten ook wel eens wat lekkers. Ik ben laatst op een open dag in de gevangenis geweest, daar vertelden ze dat de gevangenen, als ze werken in de gevangenis, daar een paar euro voor krijgen. Daar kunnen ze bijvoorbeeld iets lekkers voor kopen in de gevangenis, is verteld.

Ja hoor, die krijgen net als jij ook lekker eten, alleen niet van hun moeder. Toegevoegd na 3 minuten: Levenslang en pizza voor Amerikaan Hij wilde best bekennen dat hij een moord had gepleegd, maar dan wilde hij wel de rest van zijn leven pizza en kip in de gevangenis eten. De rechter vond dat kennelijk een eerlijke deal, want de man kreeg levenslang mét lekker eten. De 33-jarige lekkerbek heeft toegegeven dat hij een 39-jarige man had doodgeschoten omdat hij een conflict had met het bedrijf waar het slachtoffer werkte. De rechter zei tegen lokale media dat het 'dieet' van de man goedkoper was dan een hele rechtszaak en dat hij daarom was ingegaan op de eis. De man krijgt in de gevangenis pizza, lasagne, taart, ijs en kip van Kentucky Fried Chicken.

Bronnen:
http://stone-cold.waarmaarraar.nl/pages/ta...

Ze mogen niet kiezen wat ze eten maar moeten het doen met wat ze voorgezet krijgen. Er wordt wel rekening mee gehouden of je vegetariër bent of halal/kosher moet eten. Voor sommigen is het niet genoeg wat ze op hun bord krijgen, dus die hebben wel eens honger. Maar het is niet meer zoals heel lang geleden dat je alleen brood en water krijgt.

Gevangenen krijgen ook wel eens wat lekkers, maar niets is zo lekker als een broodje in vrijheid.

Natuurlijk eten ze soms wat lekkers in de gevangenis. Sommige gevangenissen in Amerika zijn zelfs bezig met het bereiden van lekkere én gezonde maaltijden.

Bronnen:
http://wobilog.web-log.nl/python/2008/02/g...

Ja, dan krijgen ze droog brood van 3 dagen oud in plaats van 5 dagen :-). Maar zonder gekheid: ja, met bepaalde gelegenheden zoals Kerst of een andere feestdag krijgen ze ook wel wat bijzonders. En de gewone dagelijkse kost in de gevangenis is ook niet slecht, maar natuurlijk niet zo lekker als bij je moeder thuis.

‘s Morgens stelt het eten niet veel voor : boterhammen met confituur ,honing , chocolade ,speculaas of choco. Een plakje of driehoekje kaas of salami . Een banaan of sinaasappel. Cornflakes met melk; Op Zondag ook wel eens een croissant of twee . Rozijnenbrood , boterkoeken ,pistolets met gekookte ham of krabsalade. Op Pasen een chocolade-ei. De koffie is slap. ’s Middags : soepje met daarna rijst-frietjes-aardappelpuree , kroketjes ,patatjes Vlees: veel worst , gehaktballen , gordon blue , loze vinken , stoverij en andere troep. Ook veel gevogelte ,vissticks of vis in paneermeel. Een echte beefsteak , kreeft of mosselen zijn zeldzaam.. Dessert : pudding of gebak Alle groenten : maar veel uit blik. Voor een extra portie moet je vrij lang aandringen. Op feestdagen ook wel eens een voorgerechtje , kalkoen , konijn of wild en stukje taart als surplus -4 uurtje : mini pizza’s , ravioli , brood -Avond : brood –eieren-spek , spaghetti met gehaktballen en Boulognese saus , Vol-au-Vent , macaroni in kaassaus , brood en confituur. -Nauwelijks alcohol , bier en wijn. -Iedereen kan uiteraard eten en versnaperingen kopen als chips , Mars, Snickers -Soms kan je zelf de koffie maken en aankopen - Vegetariërs krijgen aandacht. -Voor Moslims en Joden , zijn er aanpassingen aan het menu. Eigenlijk is het gewone grootkeuken zoals in de meeste scholen , het leger en internaten. Sommige gevangenissen zoals Leuven hebben een zeer goede culinaire reputatie (maar hier zitten ook zeer lang gestraften)

Nee Hugo er is niemand die zo lekker eten maakt als je moeder, vraag dat maar eens aan je vader

Ze krijgen een bakje magnetron voer.. elke dag weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100