Heb je een vergunning nodig om op straat bij mensen een enquête af te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de doelstelling van de enquête niet commercieel is heb je hoogstwaarschijnlijk geen vergunning nodig. Als het marketing onderzoek is of als je ook wilt gaan flyeren wellicht wel. Je kunt het beste even telefonisch contact opnemen met de gemeente waar je deze straat enquête wilt gaan uitvoeren, dan weet je het zeker.

Als je het gewoon vraagt hoeft het echt noet hoor! En als je het netjes vraagt willen de meeste mensen gewoon meedoen hoor! Succes!

Je geeft aan dat het om een opdracht voor het vak marketing gaat. Ik zou even een mailtje naar de leraar in kwestie sturen, die zal deze vraag al wel vaker hebben gekregen. (ik heb een soortgelijke opdracht gehad voor marktonderzoek MMO, maar dat was binnen de school en mocht gewoon).

Dat kan verschillen per gemeente, dit soort dingen zijn namelijk geregeld in de algemene plaatselijke verordening. Informeer dus even bij je gemeente. Let er trouwens ook op dat je in bijvoorbeeld een winkelcentrum toestemming van de eigenaar moet hebben, kijk dus altijd even of je wel echt op de openbare weg staat. Het verschil is niet altijd even duidelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100