Wat betekent het woord beschikking (belastingdienst)?

zie vraag

Toegevoegd na 7 minuten:
ik bedoel beschikking van huur,-zorg enz. enz. toeslagen. Wat houdt dat in? Wat is het voor soort formulier? Ik moet het namelijk inleveren bij de gemeente ivm met schuldhulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De officiële berichten van de belastingdienst heten 'beschikkingen'. Je hebt verschillende soorten beschikkingen: - Een bericht over de huurtoeslag die u gaat krijgen, heet een 'voorschotbeschikking'. Deze krijgt u als u huurtoeslag hebt aangevraagd. - Een bericht over de definitieve berekening van uw huurtoeslag heet een 'beschikking Definitieve berekening'. Deze krijgt u na afloop van het jaar. - Een bericht waarin staat dat u geld moet terugbetalen, heet een 'terugvorderingsbeschikking'. Deze krijgt u als u te veel huurtoeslag hebt ontvangen. (bron: www.belastingdienst.nl) Aan het formulier is dus te zien of het een beschikking is. Dit staat links boven aan het formulier. Je hebt ook beschikkingen voor zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

Beschiking is een besluit van de overheid. Desgewenst moet je binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken.

een beschikking houdt in dat het een persoonlijke alleen op jouw van toepassing (lees niet algemeen verbindend) besluit is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100