Is het (legaal) mogenlijk om geen hondenbelasting te betalen?

Natuurlijk hebben een hoop mensen een hekel aan betalen van belasting. En zullen een hoop honden bezitters zeggen 'er is toch ook geen katten belasting? '.

Maar de reden dat er honden belasting is komt uit het feit dat er vroeger belasting werd geheven op last dieren (paarden, ezels en honden) dat wil zeggen dieren die helpen om een inkommen te verzorgen.

Nu kan ik geen beroep meer verzinnen waarbij je een hond een last dier kunt noemen, herders kennen wij alleen nog als vrijwillegers in dit land (geloof ik).

Dus met deze informatie, is het dan mogenlijk om onder de hondenbelasting uit te komen?
B.V. door aan te tonen dat jouw beroep geen hond nodig heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hondenbelasting in Nederland hebben wij te danken aan de grondlegger/ontwerper van de Nederlandse grondwet Dhr. Thorbecke. Niet omdat honden werden gezien als lastdier maar omdat Dhr. Thorbecke vond dat er te veel honden in Nederland aanwezig waren en hij aan honden een gruwelijke hekel had. Dit is voor hem reden geweest de hondenbelasting "uit te vinden." De enige mogelijkheid om legaal hondenbelasting te "ontduiken" is om te verhuizen naar een gemeente waar geen hondenbelasting geheven wordt zoals bijv. Leiden of de gemeente Haarlemmermeer...ed.

Bij inwoners van Leiden wordt geen hondenbelasting geheven. Daar wonen is een legale methode om geen hondenbelasting te hoeven betalen.

Volgens mij wordt vandaag de dag hondenbelasting geheven omdat een gemeente voorzieningen treft voor oa. honden. Uitlaatplaatsen, overlast, poep-opschepzakjes in zo'n bak op een paal, etc. Dus ik denk dat je met die 'informatie' niet heel ver komt. Als je een auto hebt betaal je toch ook belasting?

Als je een groot eigen terrein bezit en de hond komt daar nooit van af, hoef je volgens mij ook geen hondenbelasting te betalen.

Hondenbelasting wordt geheven wegens het BEZIT van een hond. Waarvoor iemand een hond houdt..is niet van belang.. Het hebben van een hond is al voldoende reden om aan de normen van heffing hondenbelasting te voldoen. Dus legaal ontkomen aan die belasting..vergeet het maar gerust.. Groet, Ton

In veel gemeentes zijn blindegeleidehonden en gehandicaptenhonden uitgesloten van de hondenbelasting. Maar ik zelf zou liever belasting betalen dan dat ik die nodig heb. ;-)

In sommige gemeenten hoeft 65+ geen hondenbelasting te betalen. Zij kunnen ontheffing krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100