Wie kan me helpen met het vinden naar een antwoord?

Binnen welke maximale afstand (normafstand) van de woning moet een buurtparkje gelegen zijn? Hoe groot moet dat buurtparkje ongeveer zijn in vierkante meters? Beantwoord dezelfde vraag voor een wijkpark. Hoeveel woningen liggen bij deze uitgangspunten binnen de normafstand van een buurtpark en van een wijkpark?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo ver ik weet bestaan er geen vast omschreven normen voor de indeling van een nieuwbouwwijk betreffende groenvoorzieningen en zeker niet zo specifiek als waar jij om vraagt. Meestal geeft de gemeente een opdracht aan een projectgroep die een Nota van Uitgangspunten opstelt. Als ze het netjes spelen wordt deze Nota voorgelegd (besproken) met de toekomstige bewoners die dan kritiek kunnen uiten. De bijgaande site is hier een typisch voorbeeld van. Op de tweede site vind je een aantal voorbeelden van diverse NvU's en hoe gemeenten met zoiets omgaan.

Bronnen:
http://www.echo.nl/an-an/buurt/redactie/94...
http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&biw=...

Dit is wel een hele specifieke ruimtelijke ordeningsvraag. Ik neem aan dat het gaat om een nieuw te ontwikkelen woonwijk. Ik stel voor dat je bij Arcadis, Grontmij, Haskoning, Tauw of een soortgelijk bedrijf een offerte opvraagt voor de beantwoording van je vraag door een RO-specialist. Daarna laat je ze dan ook nog even een nieuwe woonwijk ontwikkelen op basis van jouw kengetallen en dan kunnen ze met een mooie bufferoperatie in GIS precies uitrekenen hoeveel huizen er binnen die normafstand liggen. Je kunt natuurlijk ook je eigen lesmateriaal nog eens goed doornemen en zelf proberen het antwoord uit te rekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100