Is het strafbaar om een kat aan te rijden en vervolgens verder te rijden?

Laatst reed ik ergens 's avonds in het donker in the middle of nowhere waar geen lantaarnpalen stonden, toen ik een bocht maakte zag ik door het licht van mijn koplampen dat er een kat voor mijn auto sprong en volgens mij heb ik hem aangereden. Ik ben hierna niet uitgestapt omdat ik echt geen zin had om in het donker uit te stappen om te kijken of ik hem aangereden had.

Toegevoegd na 4 uur:
Even ter correctie, met geen zin bedoel ik dat het superdonker was en ik niet op een weg waar je 80 mag rijden met een zwarte jas aan op zoek ga naar die kat. Als het in een bebouwde kom was geweest of iets dergelijks dan was ik natuurlijk wel gestopt! En nee, als ik een persoon aanrijd rij ik natuurlijk ook niet door.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is niet strafbaar.

Echt netjes is het niet, was het beestje gewond, of niet. Heeft het ergens in de kou een eenzame pijnlijke dood geleden? Je weet het niet. MAAR, als een kat gewond is kun je hem/haar ook niet 1,2,3 oppakken. Ik zou zeggen meld het aan de dierenambulance, tijdstip en plaats. Dan kunnen zij evt gaan kijken met professioneel gereedschap. Vaak kun je er niks aan doen als ineens een kat oversteekt maar om dan zomaar zonder uit te stappen door te rijden is wel beetje kru. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100