verbod op het stoken met hout?

of je mag stoken ja of nee

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hout mag je gewoon stoken, mits het vuur (kan niet op het woord komen :P) bedwongen/ ergens in blijft. Dus in een ton of vuurkorf, barbecue, open haard of kachel. Dus geen open vuur. Daarbij moet men wel rekening houden met eventueel overlast voor de buurt door rook vorming. Je mag ook alleen kaal hout stoken. Dus ongelakt en niet geimpregneerd.

Voor zover ik weet mag je gewoon hout in je open haard stoken. Toegevoegd na 18 minuten: Het ligt trouwens aan het tijdstip. Als je deze vraag midden in de zomer zou hebben gesteld, dan zou het antwoord anders zijn. Ik woon in een bosrijke omgeving en in de zomer hebben we een absoluut vuurverbod. Dus ook barbecueën mag niet (vandaar dat wij sinds enige jaren een electrische barbecue hebben).

in kachel of haard mag het, in een vuurkorf buiten ook geen openvuur dat mag alleen met toestemming van de gemeente waar u woont

Geen verbod. Het is erg leuk om te doen en het is een fijne warmte. En als je goed stookt, heeft de omgeving er geen last van.

lijkt me van wel. mits de regels voor het stoken met hout in acht genomen worden.

Een plusje van mij..is goede vraag. En dan nu het antwoord: Een dergelijk verbod kàn door de plaatselijke autoriteiten ingesteld worden, maar doorgaans is dan de reden het mogelijke brandgevaar in verband met droogte. Het verbod is dan tijdelijk en berust niet op een wet, doch op een zogenaamde plaatselijke verordening. Dus het antwoord is: Ja, je mag gewoon hout in je kachel stoken. Groet, Ton

Er is geen verbod op,maar indien je er last van ondervindt,kun je een klacht indienen bij gemeente of GGD. Het belast natuurlijk wel extra het milieu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100