ik woon in deventer maar wil werken in heerlen i.v.m vriendin maar kan me niet inschrijven op haar adres van wegen een uitkering kan dit?

mijn vriendin heeft een uitkering. we willen graag gaan samen wonen maar dit kan nog niet omdat zij bang is dat ze haar uitkering kwijt raakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet je inderdaad kiezen; - of samenwonen en je vriendin wordt gekort op haar uitkering - of een eigen huisje zoeken in Heerlen Toegevoegd na 1 minuut: Als jij een inkomen hebt, en je gaat samenwonen, dan wordt er van je verwacht dat jij je vriendin kan onderhouden. Je vriendin zal dan dus worden gekort op haar uitkering of ze verliest haar uitkering helemaal (ligt er aan hoeveel loon jij krijgt)

Dan zou ik eerst eens goed uitzoeken hoe het zit met die uitkering. Als ze die kwijt zou raken als jullie gaan samenwonen, is dat omdat jij geacht wordt jullie samen te onderhouden, en dat kun je dan ook als jij werkt. Als je dat niet wilt, zul je zelf een adres moeten zoeken, want dan kan samenwonen niet. Kiezen of delen, en bedenk als je bewust gaat frauderen: er wordt steeds scherper op gelet en je bent verschrikkelijk zuur als ze je pakken (alles terugbetalen plus een enorme boete eroverheen en voorlopig geen recht op een uitkering).

Jullie willen toch niet van 2 walletjes eten cq frauderen? U vermeld niet om wat voor soort uitkering het gaat. Zoek daar eerst werk en daarna kunt u uw vriendin onderhouden met uw salaris. Mislukt uw relatie, dan kan uw vriendin weer haar uitkering aanvragen.

Helemaal afhankelijk van welke uitkering jouw vriendin heeft. Meestal loopt een uitkering nog een korte periode door als je gaat samenwonen, je zou in die tijd een baan kunnen zoeken. Je kan ook zorgen voor een beetje spaargeld zodat je een korte periode kan overbruggen. Als jij een inkomen hebt en jullie daar samen van kunnen leven dan heeft jouw vriendin haar uitkering natuurlijk niet meer nodig, tenzij ze arbeidsongeschikt is, dan blijft ze haar uitkering eventueel aangepast, behouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100