Moet ik het terugbetalen of niet?

Een tijd terug had ik iets op marktplaats verkocht. Er kwamen voor de ander dus ook verzendkosten overheen, postzegels en de envelop. De envelop heb ik bij het postkantoor gekocht. De ander had het dus gekregen en vroeg aan mij hoe ik aan die verzendkosten kwam, ik legde dus uit dat het die postzegels waren en de envelop. Toen zei ze dus dat ze het daar niet mee eens was en ik gewoon enveloppen bij de action had moeten kopen ipv het postkantoor, omdat die veel goedkoper zijn. Ik wist niet dat die daar te koop waren en zover ik wist waren die alleen maar bij het postkantoor te koop. Ik had van te voren aangegeven wat de verzendkosten zouden worden. Ze wilde een gedeelte dus terug hebben. Moet ik dit dan terug betalen of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, als zij akkoord is gegaan met de verzendkosten (en dat is ze impliciet gegaan omdat je het van tevoren had verteld), heeft zijn zich eraan verbonden om die verzendkosten te betalen. Of je het ding dat je hebt verkocht verstuurt in een gouden doosje, een jutezak of door het onverpakt mee te geven aan een vriend die daar toch in de buurt moet zijn maakt niet uit. Jij kunt dus gewoon zeggen: ik hoef helemaal geen enveloppen bij de Action te kopen, en als je de verzendkosten te hoog vond, had je er niet mee akkoord moeten gaan.

Nee hoor, als je van te voren de verzendkosten bekend hebt gemaakt, is ze daar stilzwijgend mee akkoord gegaan, anders had ze vóór de verzending bezwaar moeten maken

Nee hoor, ze wist hoe hoog de verzendkosten zouden zijn en heeft dat vooraf geaccepteerd. Daar valt achteraf niets meer van terug te claimen.

Nee je hebt een bedrag afgesproken en daar is ze mee akkoord gegaan dus nee

Als je van te voren óók de hoogte van de verzendkosten hebt doorgegeven, dan valt je niets te verwijten. Als je alleen hebt doorgegeven dat er verzendkosten zouden zijn, dan mag de ander verwachten dat je met een redelijk bedrag komt en dus niet met de duurste oplossing. In hoeverre je daarvan bent afgeweken is aan jullie om uit te maken.

nee je hebt duidelijk aan gegeven dat de verzend kosten voor haar rekening waren, en waar jij dan je verzend materiaal koopt doet er niet toe.

Nee; absoluut niet. Zij is akkoord gegaan met de aankoop & verzondkosten. Als ze dat niet wou betalen had ze je voor het akkoord gaan erop moeten wijzen dat de kosten te hoog waren.

Als de verzendkosten van te voren waren aangegeven en deze overeen zijn gekomen tussen klant en verkoper en niet duurder of goedkoper zijn uitgekomen dan is er sprake van een mondelinge overeenkomst. Een persoon kan jouw niet verplichten waar jij je enveloppen moet aanschaffen.

Ik ben het compleet met bovenstaande eens. Zij is akkoord gegaan. ik heb ook ooit iets van marktplaats gekocht en kreeg van de koper te horen wat de verzendkosten waren. Ik heb toen geïnformeerd waarom zoveel, omdat de posttarieven lager waren, toen meldde de verkoper dat ze een speciale doos moest aanschaffen om het te versturen en dat dat de prijs van de doos zou zijn. Toen zei ik dat ze het gewoon in papier moest inpakken, dat de doos dan niet nodig was. Verkoper ging daarmee akkoord, verzendkosten waren lager. Als ik echter akkoord was gegaan, had ik na afloop niet moeten mekkeren over de prijs.

Hoeveel is het verschil nou helemaal? Gaat ze echt moeilijk doen over die paar dubbeltjes? Of had je gouden enveloppen gekocht? Maar nee, gewoon niet terugbetalen, als het echt zo'n probleem voor haar is dan schakelt ze maar een advocaat in ;)

Wat een onzin, nee natuurlijk niet. Overeenkomst is overeenkomst. Je had ook nog je reiskosten kunnen doorberekenen van je trip naar het postkantoor. Bovendien zijn waarschijnlijk de gebruikte enveloppen beter in kwaliteit dan die van de Action. De Marktplaats algemene voorwaarden staan waarschijnlijk ook achter je.

Afspraak is afspraak. Als jij van tevoren hebt aangegeven wat de exacte verzendkosten zijn en zij daarmee instemt dan moet ze niet achteraf gaan zeuren. Het loopt werkelijk de spuigaten uit als een koper gaat bepalen waar jij je enveloppen moet halen. Bovendien: niet iedereen heeft een Action in de buurt. Wil mevrouw dan wel even de reiskosten (retour) van en naar de Action dokken?? Lijkt me duurder dan een envelopje van het postkantoor. Succes!

Niemand kan jou verplichten een bepaald artikel bij een bepaalde winkel te kopen. Ook niet een persoon die iets van jou koopt en met jou is overeengekomen de verzendkosten voor haar rekening te nemen. Het doet dus niet ter zake of de betreffende artikelen elders wellicht wat goedkoper te verkrijgen waren geweest. Géén geld geven aan haar..zeg ik met opzet..want als je spreekt van terugbetalen kàn dat impliceren dat zij iets ten onrechte heeft betaald. En daarvan is er hier absoluut geen sprake. Hou je centjes maar mooi, dus.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100