Waarom mogen buschauffeurs wel 'bellen' onder het rijden.

Ik zit wel eens in de bus en dan haal ik de aansluiting op de volgende bus net niet, dan vraag ik aan de buschauffeur of hij ff de andere chauffeur kan vragen om ff te wacht. Dit doet hij meestal wel via de 'intercom'. maar dit is toch eigenlijk hetzelfde als bellen. het lijd je in iedergeval af.

dus waarom mogen hun da wel en wij, in de auto, niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De buschauffeur maakt gebruik van een mobilofoon en deze mag wel gebruikt worden tijdens het rijden. Toegevoegd na 29 minuten: Volgens de officier van justitie zijn dingen die aan een snoer zitten eigenlijk niet mobiel te noemen.

Dat is handsfree bellen en dat mag wel.

Beroepsvervoer heeft voor een deel eigen regels. Het contact onderhouden met de centrale of collega's hoort bij het vak van buschauffeur/taxichauffeur. Indien nodig zullen zij dit doen. Zo hoeft een taxichauffeur ook geen gordel om als hij mensen in de auto heeft (veiligheidsoverwegingen). De gebruikers van de taxi echter wel.

Onder een mobiele telefoon wordt verstaan een apparaat dat bestemd is voor het gebruik van mobiele openbare telecommunicatiediensten. Hieronder vallen niet de zogenaamde 27 mc-bakkies. Deze maken immers geen gebruik van het mobiele telecommunicatienetwerk. Ook apparaten die worden gebruikt ten behoeve van het gesloten netwerkverkeer, zoals mobilofoons van de politie en taxichauffeurs of buschauffeurs vallen hier niet onder.

Het ´bellen achter het stuur´ betreft alleen het gebruik van een mobiele telefoon. Dus wanneer het om iets anders dan een mobiele telefoon gaat is het, mits het de veiligheid niet verminderd, toegestaan. Overigens is het alleen al vasthouden van de mobiele telefoon al net zo strafbaar als het gebruik van diezelfde telefoon tijdens het besturen.

Bronnen:
opleiding

Niemand mag niet handsfree bellen, de spullen die de chauffeur gebruikt vallen niet onder het begrip mobiele telefoon en dan mag het dus wel. Zie de oproepen van de chauffeur maar als het gebruik van een bakkie. Je hebt overigens wel gelijk dat het zou kunnen afleiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100