excuses eisen of niet?

wat zou je doen als iemand niet aardig is in een e-mail naar jou, en je vervolgens duidelijk maakt dat je daar niet van gediend bent (per e-mail) en dat je eist dat die persoon zijn excuses aanbiedt de volgende keer dat hij je ziet. vervolgens zie je die persoon en wordt je genegeerd door hem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou niets doen. Gewoon negeren die figuur. Die is jouw aandacht niet waard en negatieve aandacht is ook aandacht. Hou het bij jezelf. Wees trots. Wees wijs.

je kan die persoon niet echt verplichten om een excuus aan te bieden ..doet hij t ja dan toont hij dat t hem spijt.. zo niet..laren lopen die persoon. er ver boven staan

Oei, nooit ruzie maken via de e-mail. Je ziet nl. niet aan de lichaamstaal van die persoon wat hij/zij werkelijk bedoelt en mist dus 70% van wat er gebeurt. Als je verder nog iets met die persoon moet (op gebied van school, werk, relatie) zou ik hem de eerstvolgende keer dat ik hem zag aanspreken en uitleggen waarom je zo reageerde. Er komt dan waarschijnlijk vanzelf een gesprekje waardoor de lucht geklaard kan worden of waardoor duidelijk wordt of jullie wel echt 'ruzie' hebben.

nee dat zou ik niet doen. Wat heb je daaraan als hij het toch niet meent. Het heeft alleen zin als de ander het echt meent en er zelf mee komt. anders is het alleen maar een toneelstukje.

Nix. Vroeger deed ik alles voor iedereen omdat ik wilde dat iedereen mij aardig vond. Tot ik plots tot de ontdekking kwam dat ik zelf niet iedereen aardig vind. Ineens kon ik accepteren dat iemand mij niet aardig zou vinden en dat niet iedereen altijd even aardig is. Erg handig, ik sta nu een stuk gemakkelijker in het leven en.... (hoe eigenaardig) wordt door veel meer mensen aardig gevonden =)

Niets. Je moet sowieso nooit ruzie maken via de mail want dan gaat er een hoop info verloren die je met emoticons niet goed kan maken. Ik kan me voorstellen dat iemand niet zo wil worden toegesproken en daarom je daarna negeert. Als jij het belangrijk vindt dan moet je naar hem toegaan of de telefoon pakken. Als je het niet belangrijk vindt moet je niets doen. Daarnaast kan je geen voorwaarden scheppen voor excuses of het maken van excuses.

a bronx tale wel is gezien? http://www.youtube.com/watch?v=hAuSTQUa3tM je vraagt iets wat de ander niet wil geven... dat is even lastig. het voordeel is dat je voor altijd van die persoon verlost bent.

Ik zou die excuses niet eisen, en de ander lekker in zijn eigen sop gaar laten koken. In de toekomst weet je wat je aan diegene hebt.

Ik weet niet precies om wat voor mail het ging maar je kunt geen excuses eisen van iemand. En als die persoon dat niet wilt en jou daarna negeert dan weet jij genoeg. Die persoon past niet bij jou en daar moet je je dan maar bij neerleggen. Ik heb zelf ook wel eens van iemand heel sexueel getinte emails ontvangen. Die persoon vond dat normaal en deed dat vaker in zijn vriendenkring. Ik heb hem toen gezegd dat hij dat mij niet hoeft te sturen want ik ben daar niet in geinteresseerd. In dit geval heb ik natuurlijk geen excuses geeist want dat komt niet over. Die persoon vindt het (binnen zijn vriendenkring) normaal en vindt het maar vreemd dat ik dat niet vind. Is gewoon een verschil van normen en waarden maar excuses eisen is in dit voorbeeld overbodig. Vriendschap is overigens nog steeds aanwezig. Ging het bij jou ook om zoiets?

Ik zou daar gewoon boven staan..ook al eerder, trouwens. Al op het moment dat hij hij onaardig tegenover mij is, namelijk. Excuses zou ik nooit van iemand eisen..als iemand ze echter uit zichzelf aanbiedt..zou ik hem zijn onaardigheid van harte vergeven. Trek je maar niets aan van die persoon en denk daarbij dat hij het niet waard is om je er druk over te maken. Groet, Ton

Hoeveel zijn geeiste excuses waard? Volgens mij niets, dus ik zou dat nooit doen, wel accepteren als ze aangeboden worden

Excuses afdwingen lijkt me nooit een goeie zaak. Het beste is wanneer die persoon uit zichzelf zijn excuses aanbied. Maar je kan hem wél laten weten dat je zijn woorden onaardig vond. Want misschien beseft hij dat niet eens goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100