Waarom staan er in een overlijdensadvertentie de woonplaats(en) van de nabestaanden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten,heeft dat geen enkel nut. Het enige is,dat de lezer weet,waar de nabestaanden nu wonen. Het adres, waar je condoleances heen kunt sturen,staat meestal afzonderlijk daarvan vermeld.

Zodat je mensen niet verward met elkaar. Stel, je woont in Breda en je beste vriend heet Jan Janssen. Plots zie je in het Brabants Dagblad dat er een Jan Janssen is overleden. Is het niet fijn dat er dan bijstaat dat het een Tilburger is om te voorkomen dat je (misschien letterlijk) doodschrikt? Toegevoegd na 7 minuten: Fout gelezen. Dat is puur voor geïntereseerden, zodat ze hun medeleven kunnen betuigen.

Dat kan je een kaartje sturen als je de nabestaande sterkte wilt betuigen.

Dat is puur ter informatie van belangstellenden. Vaak zie je in overlijdensadvertenties weer namen opduiken, van mensen, die je in jaren niet meer gesproken hebt. Het is dan interessant, om te weten, waar deze personen tegenwoordig wonen. De uiteindelijke begrafenis of crematie eindigt niet voor niks vaak in een soort reunie-achtige bijeenkomst. Of dat nu gepast is of niet op dat moment. Mensen zien elkaar vaak voor het eerst weer sinds lange tijd.

Dat is niet altijd zo, soms zie je alleen namen staan, soms zie je XXX overleden, met daaronder een of meerdere namen (partner en evt. kinderen - de woonplaats blijkt vaak uit de overlijdensplaats van de gestorvene), en daaronder een rijtje met 'XYZ en ABC, woonplaats', en '123 en 456, woonplaats', daaruit kun je dan opmaken dat er verdere familie was die genoemd wilde worden in de advertentie. Maar ook dan is het noemen van de woonplaats niet standaard.

Voor alle belanghebbenden is het fijn als er de goede info bijstaat, zodat het iedereen bereikt en mensen geen dingen hoeven uit te zoeken. Dit om verwarring en misverstanden te voorkomen. Daarbij heb je ook nog de mogelijkheid om in de overlijdensadvertentie te zetten wat voor afscheid, je wilt, met bloemen of met een gift aan een stichting, ook fijn voor de belangstellenden om te weten. Je kunt ook geen bezoek-adres opgeven en een ander correspondentieadres als je verder geen behoeft hebt aan contact. Het gebeurd natuurlijk ook dat je achteraf meld dat diegene is overleden en verder in intieme kring ter aarde is besteld. Allemaal keuzes,maar het melden van het adres lijkt me in de meeste gevallen gewoon een normaal ding omdat het fijn is als anderen je kunnen bereiken om hun medeleven te laten blijken.

Misschien dat als hij weer tot leven komt de weg weer terug kan vinden? Nee hoor het is meestal om contact op te nemen met de nabestaanden als je bv een connectie had met de overledene, of je medeleven te tonen(kaartje sturen). Toegevoegd na 2 uur: Stel dat deze persoon bv geld van je had ofzo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100