Namen na het WK

Als we het WK winnen, of in ieder geval de finale halen, waarop het lijkt nu, worden dan echt heel veel meer kinderen Maarten, Dirk, Wesley of Arjen genoemd? En zullen die dan andere namen vervangen dan ouders eerder in hun hoofd hadden?
En zullen we ook de wat minder voorkomende namen als Giovanni en Khalid zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die AMG; Nou was ik niet van plan om nog een nakomertje te bestellen, maar zelfs als dat zou was zou ik de keuze van de naam van het kind echt niet laten beïnvloeden door het resultaat van Oranje. Of gaan ze hun kinderen na een verloren finale allemaal uit frustratie Duirtsche namen geven?

Het zou kunnen, maar dat is niet in het belang van het kind. Je geeft je kind de naam die je al in gedachten had en die mag niet afhangen van een of andere gebeurtenis. Een kind zou zich daar misschien uiteindelijk niet zo gemakkelijk bij gaan voelen. Laten we het maar liever houden op gewone Nederlandse namen van deze tijd, die niets met het een of ander te maken hebben.

Dat kun je misschien nagaan aan de hand van eerdere grote successen. Ging men toen ook over tot het vernoemen van kinderen naar de grote helden? Ik kan me haast niet voorstellen dat men zoiets doet. Je kiest een naam omdat je hem mooi vindt , niet omdat iemand die een mooie prestatie heeft geleverd , te vernoemen.