Een paar jaar geleden hoorde je dat agenten ergens in NL een pand niet binnen durfden te bestormen omdat ze moesten wachten op versterking

Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat zich daar binnen precies afspeelde, maar omdat die agenten nogal erg lang moesten wachten op hun collega's, bleek er iemand in dat pand overleden te zijn. Ik dacht ook dat die agenten hierdoor vervolgd werden.

Heeft daar ooit iemand nog iets over gehoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die agenten hadden het bevel van de meldkamer gekregen, dat ze niet naar binnen mochten gaan en moesten wachten op versterking. Dat kun je die agenten dus niet aanrekenen. Toegevoegd na 54 seconden: Dat iedereen een slecht gevoel heeft over gehouden door dit incident, dat lijkt me duidelijk. Ik zou er ook slaapproblemen door hebben gekregen.

De jongen werd vermoord in het pand maar ik denk dat ze de agenten niet konden vervolgen omdat ze de wet naleefden.Ik kan me wel voorstellen dat de agenten soms nog slecht slapen.

Je bedoeld de martelmoord in Pernis. Toegevoegd na 1 minuut: 2e bron is laatste nieuwsfeit dat ik erover kan vinden.

Agenten niet vervolgd voor hun rol bij 'Pernis'' 6 oktober 2009 - Arrondissementsparket Amsterdam Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam stelt geen vervolging in tegen vier politieambtenaren van het korps Rotterdam-Rijnmond voor hun optreden rondom de gewelddadige dood van een 28 jarige man in Pernis. In de nacht van 15 op 16 juni 2007 kwam de 28-jarige man door geweld om het leven aan de Pastoriedijk in Pernis. De rol van de politie werd na een publicatie in De Telegraaf ter discussie gesteld, waarop de rijksrecherche werd ingeschakeld om een onderzoek te verrichten. Het OM vond in februari 2008 na bestudering van het rijksrechercheonderzoek nader onderzoek nodig naar de vraag of de politieambtenaren mogelijk schuldig waren aan dood door schuld, dan wel het in hulpeloze toestand laten van een ander of het nalaten hulp te verlenen aan iemand die in ogenblikkelijk levensgevaar verkeert. Na dit onderzoek is het OM tot de conclusie gekomen dat er geen grond is voor strafrechtelijke vervolging. Volgens het OM is er geen causaal verband tussen het optreden van de politie en de dood van het slachtoffer. Het slachtoffer is overleden als gevolg van de verwondingen die hem waren toegebracht door twee mannen die hem hadden meegenomen naar Pernis De twee mannen zijn inmiddels veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 en 12 jaar. Op grond van rapporten van de patholoog is het OM van oordeel dat het leven van de 28 jarige man niet gered had kunnen worden als de politie de woning eerder was binnengegaan. Van dood door schuld is daarom geen sprake. Voor het hele artikel; zie bron.

Bronnen:
http://www.om.nl/organisatie/rijksrecherch...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100