Waar kan ik goed alternatief nieuws vinden ter vervanging van de mainstream media?

De huidige berichtgeving van media, zoals NOS, interesseren mij steeds mindert. Ik merk dat de berichtgeving van mainstream media vaak een (lichtelijk) vertekend beeld schetst. Daarom ben ik op zoek naar goede bronnen voor alternatief nieuws. Wie weet wat goede bronnen/websites/accounts op social media die ik kan volgen?

Bij voorbaat dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nieuws dat volledig ongekleurd of vertekend is, is zeldzaam; de meeste nieuwsmedia maken ergens een selectie. Veel alternatieve bronnen maken ook een selectie, maar dan een andere. De beste alternatieve bronnen zijn grote buitenlandse nieuws-sites, omdat hun selectie in ieder geval niet Nederlands is. Politico.eu geeft bv interessant EU/Europees nieuws.

Bronnen:
https://www.politico.eu/

Mijn voorkeur gaar uit naar internet nieuwssites waar de lezers op de nieuwsitems kunnen reageren. Het voordeel van lezersreacties is dat de nieuwsitems van meerdere kanten worden bekeken en geduid, en het inzicht in de wereldproblemen wordt vergroot. Je hoeft niet alle reacties te lezen. Als je er een stuk of dertig hebt gelezen, is het item wel van alle kanten bekeken en zijn mogelijke oplossingen voor het gebeurde aangedragen. Ik zal een voorbeeld geven. Tijdens de oorlog in Afghanistan werd een Amerikaans vliegtuig neergeschoten. De Taliban claimde dat ze het uit de lucht hadden geschoten. De Amerikanen beweerden dat het een technisch mankement was. Dan vraag je jezelf af wat echt zou zijn gebeurd. Een lezer schreef dat het vliegtuig waarschijnlijk door een raket was geraakt, toen een technisch mankement kreeg. Dan besef je dat dit de meest waarschijnlijke oorzaak is. Hetgeen de toegevoegde waarde van lezersreacties bewijst. Ik kan je aanbevelen: https://www.nu.nl/net-binnen Dit is een neutrale site https://www.geenstijl.nl/ Dit is een rechtse site https://joop.bnnvara.nl/ Dit is een linkse site. Ik ken het bestaan maar ik kom er nooit. Een mens leest namelijk het liefs stukken waarin zijn of haar eigen gelijk wordt bevestigd. Ik weet dit is fout, maar wel makkelijk omdat de mens doorgaans naar rechts opschuift bij het klimmen de jaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100