Mag een kerkelijke organisatie post verspreiden bij brievenbussen met een NEE-NEE sticker?

Ik ontvang vaak ongeadresseerde post van kerken en kerkelijke organisaties. Dit wil ik niet (niet omdat het van een kerk is, wel omdat ik geen ongeadresseerde post en reclames in de brievenbus wil hebben). Ik ben bekend met Stichting Reclame Code, maar gaat dit ook op voor kerken etc.? Het valt niet altijd direct onder reclame (ik vind van wel, maar de betreffende kerken vinden van niet). Iemand die mij kan vertellen of ik een melding kan maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag niet. Code verspreiding ongeadresseerd reclamedrukwerk (CODE VOR) Artikel 1.1. In deze Code wordt verstaan onder: a. Reclame: iedere openbare en/of systematische directe dan wel indirecte aanprijzing van goederen, diensten of denkbeelden (tezamen: producten). Onder reclame wordt mede verstaan het vragen van diensten.

Bronnen:
https://www.reclamecode.nl/nrc/code-verspr...

Ben jij zelf nog lid van een kerk en wil je geen info ontvangen van kerken en je wil geen lid meer zijn? Dan kun je je het beste uit schrijven. Dan ontvang je ook geen post meer van kerken. Een nee sticker geldt alleen voor reclame. Dat is post van de kerk absoluut niet!