Wat heb je allemaal nodig om een ww uitkering aan te vragen?

Ik heb mijn digid al. Welke informatie moet ik nog meer verzamelen om een ww uitkering aan te vragen?
Loonstroken? En welke dan en hoeveel?
Bankafschriften of iets?
Sorry ik weet dit echt niet en ga voor het eerst van mijn leven een uitkering aanvragen. Ik heb namelijk vernomen van anderen dat het niet zo eenvoudig is allemaal. Aangezien ik een pc noob ben zal het lastig zijn voor mij. Ik ben bang dat ik het fout doe en niets krijg of later veel terug moet betalen. Ook begreep ik dat die site vaak problemen heeft of slecht werkt, klopt dat? Ik vind het een beetje spannend..
Ik wil me dus goed voorbereiden voor ik er echt aan begin. Dus welke info en welke papieren moet ik allemaal van te voren klaar leggen?
Ik hoop dat iemand mij deze info kan geven. Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je nodig hebt om alles goed te kunnen invullen is Houd in ieder geval de volgende stukken bij de hand: uw laatste loonstrook; uw laatste arbeidscontract; uw rekeningnummer.

Bronnen:
https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/...

Tijdens het voorbereiden (voor je de echte aanvraag doet), moet je inderdaad een DigiD hebben. Verder vragen ze of je al jouw arbeidsverleden kunt controleert op uwv.nl. Bij MijnUWV kijk je of de gegevens kloppen. Dit die je ook met jouw DigiD. Het tweede punt dat je moet doen, is op werk.nl (hier vraag je ook ww aan) je cv plaatsen. Het derde punt is dat je je al inschrijft bij bijvoorbeeld het uitzendbureau. Nu kun je je officiële ww aanvragen. Dit kan pas vanaf 1 week voor de eerste ww-dag. Eerder zijn de salarisgegevens namelijk niet bekend, waarop de uitkering gebaseerd wordt. Deze uitkering vraag je aan bij werk.nl. Nu moet je inderdaad naast je hebben liggen: DigiD, IBAN-rekeningnummer en de exacte datum waarop je werkloos wordt. Hieraan ben je ongeveer een half uur kwijt. Deze aanvraag wordt meteen bevestigd via een e-mailbericht. Deze mail bevat ook weer informatie over wat je nu weer moet doen: tips voor vinden van een baan, gebruik van MijnUWV en Mijn Werkmap. De status van de aanvraag kun je inzien met DigiD op MijnUWV. In Werkmap (inloggen DigiD) krijg je tevens taken: cv aanmaken (kun je al vooraf doen), zoeken vacatures, doorgeven sollicitaties, contact adviseur werk, volgen van training etc. Via een brief krijg je de officiële beslissing. Hierna begint de volgende stap: Sollicitatieplicht (4 keer per 4 weken), inkomstenopgaven (ook indien je geen andere inkomsten ontvangt!). Als ik jou was, zou ik nu al gaan naar: stappenplan ww. Je vult dan al de datum in wanneer je ontslagen wordt. Als je wilt, krijg je dan ook bericht wanneer je de uitkering moet aanvragen. In de link zie je het stappenplan staan. Dit plan kun je ook printen als je dat fijn vindt. Heel veel succes! Het stappenplan zet ik er zo bij: https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/uitkering-aanvragen/ww Klik op de link. Klik op: Gebruik dan het Stappenplan WW. Klik op: + Stappenplan WW. Klik op: Stappenplan WW. Alles staat precies in de goede volgorde op een rij.

Toegevoegd op 10 april 2019 13:41: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100