Zwanger ondanks de pil en dan?

Een vriendin met drie kinderen die aan de pil is, is desondanks toch zwanger geworden. Kun je de fabrikant of arts die hem heeft voorgeschreven, aansprakelijk stellen voor de schade. Een kind opvoeden kost een hoop geld.
Heeft iemand daar ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat zal niet lukken. In de bijsluiter van de pil staat over het algemeen keurig hoeveel vrouwen die een jaar lang de pil gebruiken, toch zwanger raken. Dat zijn er weinig, maar ze zijn er wel. Je vriendin wist dus dat ze geen 100% garantie had. Het is natuurlijk heel naar zoiets, je slikt de pil niet voor niets. Het is één van de veiligere voorbehoedsmiddelen, maar dat is geen troost als je één van de zeer weinige vrouwen bent. Maar van aansprakelijkheid kan geen sprake zijn als je van tevoren op de hoogte was van het risico.

ik denk niet dat je de fabrikant aansprakelijk kunt stellen, want die garandeert geen 100% zekerheid. bovendien valt niet na te gaan of het misschien wel nalatigheid was van je vriendin.

Er is ooit een rechtzaak geweest van een vrouw die een impanon-staafje zou moeten hebben, waarbij aantoonbaar fouten gemaakt zijn bij het inbrengen. Zij heeft schadevergroeding gekregen voor de opvoedkosten van haar kind. Voor de Pil geldt dat op elke bijsluiter staat dat hij niet 100% betrouwbaar is, dus juridisch heb je geen poot om op te staan.

Bronnen:
http://medischcontact.artsennet.nl/blad/Ti...

Enkel indien zij kan bewijzen dat de fabrikant een ondeugdelijk product op de markt heeft gebracht, bestaat er een kans op schadevergoeding. Maar vermoedelijk lukt haar dat niet. Van betrouwbaarheid voor de volle honderd procent wordt ook nergens in de diverse bijsluiters melding gemaakt. (Ze kijken wel uit). Dit is natuurlijk mede om schadeclaims uit te sluiten. Zo'n chemisch concern beschikt uiteraard over de allerbeste juristen welke dikwijls alleen maar tot taak hebben te voorkomen dat hun bedrijf aansprakelijk gesteld wordt voor eventuele schade(s). Groetjes, Ton

Als ze begonnen is met slikken van de pil terwijl het niet de eerste dag van de menstruatie was is het al niet helemaal dicht, ook niet met medicijnen, of als je aan de diarree bent ect en dat staat meestal wel in de bijsluiter. Sommige pillen bijv minipil moet je steeds op het zelfde tijdstip innemen enz,veel vrouwen nemen het niet zo nauw met de voorschriften. En ik ben er van overtuigt dat de meeste vrouwen gewoon zeggen dat het door de pil komt en dat het niet zo is. Het tegendeel kun je haast niet bewijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100