Wat is een peer-hulpprogramma?

Dit is een programma voor jongeren met antisociale gedragsproblemen. Ik vraag me alleen af waar de letters peer voor staan, wat houdt dit precies in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Peer betekent hier niet vrucht, maar "soortgenoot". Een peer-hulpprogramma is dus een programma waarbij jongeren met antisociale gedragsproblemen elkaar proberen te helpen. Toegevoegd na 7 minuten: Bij EQUIP leren jongeren bijvoorbeeld in groepsverband om elkaar te helpen hun problemen op te lossen. Het doel is de egocentrische, negatieve groepscultuur die vaak onder jongeren in een jeugdinrichting voorkomt, om te buigen tot een cultuur waarin ze rekening met elkaar houden en zich verantwoordelijk voor elkaar voelen. EQUIP-groepen worden geleid door jongeren, maar bijgestuurd door volwassenen. De ontwikkelaars van EQUIP stellen dat antisociale jongeren gekenmerkt worden door drie algemeen voorkomende beperkingen: zelfbeschermende sociale cognitieveverstoringen (denkfouten), tekorten in sociale vaardigheden en een laag moreel ontwikkelingsniveau. Door die kenmerkende tekorten bij antisociale jongeren weg te nemen, worden de sociale en psychologischedynamiek voor antisociaal gedrag gewijzigd. Toegevoegd na 1 dag: Misschien is "lotgenoot" hier een wat menselijker woord dan "soortgenoot".

Bronnen:
http://www.academia.edu/3588874/Kunnen_del...

"Peer" is Engels voor "vriend" Je vriend is gelijkwaardig aan je. Wat anders is dan een baas (in een werksituatie), of een hulpverlener. Het idee is dat je onder vrienden of gelijkwaardige collega's vrijer bent je uit te spreken of juist in staat ben om raad aan te nemen van iemand die de situatie óók vanuit jouw gezichtspunt kent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100