Mag een woonstichting een aanstaand vader uitzetten?

Een goede kennis van de familie dreigt zijn woning uitgezet te worden volgend jaar, want hij wordt onverwachts vader. De moeder woont (nog) onder een andere woonstichting en zit al ongeveer een half jaar in een procedure om onder dezelfde stichting als de vader te komen wonen. Deze ontwikkeling maakt het geheel veel complexer dan het al was.

De originele procedure was dat de moeder bij de vader in zou komen trekken als een stelletje. Nu bleek dat de moeder zwanger is, lijkt het erop dat ze niet bij de woonstichting kunnen blijven wonen begreep ik. Omdat ze beide een "verstandelijke beperking" hebben is het risico groot dat ze hun kindje kwijt raken indien ze zelfstandig wonen.

Nu is mijn vraag of een woonstichting om deze reden zomaar mensen mag uitzetten? Indien nee, welke stappen kan ik mijn kennis laten maken, zodat hij veilig kan blijven wonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja de woonstichting kan ook een aanstaande vader uitzetten indien hij zich niet aan de regels houdt die hij contractueel ondertekend heeft. Welke regels er in dat contract staan kan je nagaan door ofwel het contract van die goede kennis er op na te lezen en ofwel bij de woonstichting na te vragen of alle contracten identiek zijn, en indien ja of jij daar als externe die wil helpen inzage kan van krijgen. Nu wil ik je verder toch nog graag het volgende meegeven. Ga er niet automatisch van uit dat het aanstaande vaderschap ook daadwerkelijk de reden van mogelijke uitzetting is. Vaak zijn er andere redenen ter uitzetting dan de redenen die mensen in nauwe schoentjes aan anderen meegeven. Mij lijkt een aanstaand vaderschap net een gegronde reden om iemand gehuisvest te houden als die zich verder, volgens de regels van het contract, behoorlijk gedraag. Misschien dien je dat eerst eens uit te zoeken vooraleer je ergens voor schut staat als je wil opkomen voor deze kennis? Hoe dan ook, veel Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100