Hoe groot is het artillerie schietkamp bij Wezep en 't Harde en wordt dit terrein volledig gebruikt?

Ik verbaas me altijd over de enorme afstand waarover ik de borden: Schietterrein Levensgevaarlijk, zie staan vanaf Wezep richting 't Harde.
Weet iemand hoe groot dit terrein is en of het volledig wordt gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens http://www.destentor.nl/regio/angst-voor-brand-niet-nodig-1.3123794 is het 5500 hectare groot. Dat is een flinke lap grond. Of het geheel of gedeeltelijk gebruikt wordt, weet ik niet. Er wordt daar niet alleen geschoten met 'kleine' wapens maar ook met mortieren. Ook laat men er explosieven exploderen en wordt er munitie vernietigd. Uiteraard moet dan met een riante veiligheidsmarge rekening worden gehouden en kan het terrein niet (bij wijze van spreken) tot aan het hek worden gebruikt.

Als je ver kunt schieten, moet je dat ook ergens oefenen, want het gaat er om op die grote afstand ook nog iets te raken. Het artillerieschietkamp Oldebroek is zelf ongeveer 8 kilometer lang, en samen met het militair terrein op de aangrenzende Doornspijksche Heide ten zuidwesten van de N 309 (Epe – ’t Harde) ziet het geheel er op de kaart zo uit: http://wetten.overheid.nl/Illustration/249594

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Artillerie_Schietkamp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100