Waarom is een wit paard een schimmel?

Een schimmel is meestal groenachtig van kleur dus waarom wordt een wit paard een schimmel genoemd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Werkelijk witte paarden, zijn zeer zeldzaam. Ze hebben een speciaal gen dat voor deze witheid codeert. Het verschil tussen een schimmel en een werkelijk wit paard is de kleur van de huid. Schimmels hebben een zwarte huid, witte paarden hebben een roze huid. Witte paarden worden ook wit geboren. Witte paarden zijn heterozygoot met hun witte gen. Als een paardenfoetus twee witte genen heeft, is het niet levensvatbaar. Het zal al sterven in de baarmoeder. Er bestaan voor zover bekend geen gevallen van echte albino paarden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmel_(paard)

Een wit paard is meestal geen schimmel. Echte witte paarden zijn zeldzaam. Een schimmel wordt overigens nooit wit, grijs of groenachtig geboren. Die uiteindelijke kleur ontstaat pas later. Toegevoegd na 7 minuten: Dus, als mensen een echt wit paard voor een schimmel uitmaken, zijn dat meestal mensen die dat zeggen uit onwetendheid.

Een schimmel is niet wit, een schimmel heeft grijze vlekken ofhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmel_(paard) plekken in zijn vacht. Toegevoegd na 1 minuut: http://nl.wikipedia.org/wiki/Schimmel_(paard) Sorry, hij pakt de spatie vaak niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100