Waar kan ik voedsel doneren dat ik zelf niet gebruik?

Ik ga binnenkort voor langere tijd op reis en verlaat daarmee ook het huis waarin ik nu woon. Natuurlijk probeer ik al het eten dat in huis is, op te maken, maar er zullen ongetwijfeld veel dingen overblijven. Denk aan aangebroken pakken rijst, potjes kruiden, maar ook een blik soep etc. Ik weet dat er mensen en organisaties zijn die deze dingen goed kunnen gebruiken, maar hoe vind ik die? (het gaat dus om kleine hoeveelheden en vaak aangebroken verpakkingen, dus iets als de voedselbank valt denk ik af) Ik woon in Amsterdam Zuidoost trouwens, dus volgens mij hoef ik niet ver te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wordt graag even lid van de Facebook-pagina 'Amsterdam deelt Amsterdam geeft': https://www.facebook.com/groups/amsterdamfreecycle/?fref=ts Het is een Facebook-pagina waarop mensen dingen die ze over hebben gratis weggeven aan elkaar. Je maakt er dan iemand die het nodig heeft, vast erg blij mee!

Goed dat je hierover nadenkt overigens en niet onnodig nog bruikbare levensmiddelen in de kliko gooit ;) Als je reis geen jaren zal duren, zou ik overwegen om bijv. de rijst en pasta's droog en donker en afgesloten te bewaren, evenals de potjes gedroogde kruiden. De THT op dergelijke verpakkingen is vaak erg lang en zelfs erna nog een poos(veilig) te gebruiken. Alles wat nu is aangebroken zou ik verdelen onder wat vrienden, buren of wat familie of deze vragen wie mensen kennen die langdurig in de bijstand of WSPN zitten. Vaak is het "aannemen van gebruikte spullen of voeding laagdrempeliger dan ;) Nog ongeopende spullen zal ook zeker de voedselbank zijn! Goede reis alvast!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100