Mag ik hier doordeweeks op bezoek komen?

Ik doe vrijwilligers werk in de ouderen zorg, dan doe ik een rondje om de afdeling en maak een praatje met iedereen. Nu is er een bewoner een beetje bevriend aan het worden, ze is vrij eenzaam en fleurt echt op met een beetje aandacht. Ik die dit alleen in het weekend, en nu vraag ze soms of ik doordeweeks op bezoek wil komen, ik wil dit wel maar zou het mogen, en zouden de medewerkers niet vreemd opkijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

het beste zou zijn om het aan een van de medewerkers te vragen, maar persoonlijk denk ik niet dat ze er een probleem van zouden maken, hun willen toch ook het beste voor de bewoners! :)

Antwoord/reacties tot dusverre zijn -gelukkig- uiterst sympathiek en dat is ook zeker verdiend. Echter, de leus is niet voor niets: "Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend". Dit betekent ook dat, wanneer je namens een vrijwilligersorganisatie werkzaam bent, je niet -zonder overleg met de organisatie- je eigen werkzaamheden/tijden kunt bepalen. Dit klinkt misschien nogal cru, maar ik geef enkele voorbeelden van mogelijke -zakelijke- misverstanden: *Vrijwilligers zijn vaak via de vrijwilligersorganisatie verzekerd tijdens de werkuren; *Als u uitkeringsgerechtigd bent, dan mag vrijwilligerswerk betaald werk niet in de weg staan. Als dit voor u opgaat, moet dus goed worden afgesproken of deze bezoeken binnen uw vrijwilligerswerk vallen (en dus binnen de verantwoordelijkheid van de vrijwilligersorganisatie) of een privé-aangelegenheid zijn. Natuurlijk een heel ander punt is de 'psychologische' kant, maar m.i. wel belangrijk om rekening mee te houden: -Omdat de bewoners u kennen, zal er mogelijk 'jaloezie' ontstaan als u een vd bewoners extra/apart gaat bezoeken. De andere bewoners, die niet weten hoe dit zit, kunnen dit zien als dat de vrijwilligersorganisatie meer tijd steekt in deze mevrouw dan in hen. Kort gezegd: "waarom komen 'ze' wel door de week bij mevrouw X en niet bij mij?" De vrijwilligersorganisatie of uzelf zal hierover daarom moeten communiceren richting de andere bewoners. -Omdat u haar privé gaat bezoeken, kan deze mevrouw in de veronderstelling komen dat u persoonlijk bevriend met haar bent. Wellicht is dat ook zo, maar misschien ook niet. Ik adviseer om hierover duidelijk te zijn richting de mevrouw, zodat er geen misverstanden zouden kunnen ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100