Hebben we helden nodig. bepaalde personen om naar op te kijken?

De laatste jaren lijkt het wel of iedereen beroemd en bekend wil worden. De talentenshows zijn niet aan te slepen, iedereen heeft hyves en twittert en msn wat iedereen moet op de hoogte worden gebracht van jouw belevenissen, iedereen moet carrière maken, en geweldig sociaal leven hebben, een goed seks en liefdes leven.
Aan de andere kant wordt er veel getwijfeld aan elke vorm van autoriteit. Politici worden regelmatig belachelijk gemaakt, respect voor politie en andere 'uniformen' is flink afgenomen. Ook wetenschappers en artiesten hebben te maken met soms scherpe kritieken.
Is het wel goed dat mensen zichzelf zo serieus en belangrijk vinden? En dat er tegen elke vorm van autoriteit wordt aangeschopt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat "echte" helden wel nodig zijn ja, het geeft toch altijd een positief en goed gevoel als je je kan optrekken aan een held figuur. Bijvoorbeeld een sportman waarikzelf dan weer naar op kijk, het geeft je de moed om verder te gaan en je eigen grenzen te verleggen. ik ben met je eens dat autoriteit haast niet meer bestaat tegenwoordig, maar dat roepen degene ook vaak wel over zicht af. Bijv. Politie agenten , die mogen tegenwoordig zeer weinig, ze moeten ALLES verantwoorden, en als er wat fout gaat word het BREED uitgemeten in de media, waardoor er steeds voorzichtiger en "liever" word gehandeld. En het respect verdwijnt. Vroeger leerde men "u" te zeggen tegen ouderen en onbekende mensen, en zelfs tegen ouders. en tegenwoordig mag je zelf de leraar bij de voornaam noemen. Of het goed is, weet ik niet, ikzelf ben wel van mening dat mensen met hogere posities, met meer respect behandeld mogen worden, mits ze het verdienen. Maar vrijheid van meningsuiting blijft ook een groot goed, en dat moet zeker zo blijven. Maar kortom, ik denk dat wel wel helden nodig hebben, alleen wat minder.