Bijbaan tegelijk met huurtoeslag voor een student met studiefinanciering?

Ik ben een student van 20 jaar oud, ik krijg studiefinanciering, Ik krijg ook huurtoeslag. Mag ik naast de huurtoeslag ook een bijbaan hebben?
dus studiefinanciering+bijbaan+huurtoeslag

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Je mag tot een bepaald bedrag bij verdienen, als je meer verdient dan dit bedrag wordt je gekort in je toeslagen. De grens voor bijverdienen is in 2013 € 13.530,90. Het gaat om je verzamelinkomen of belastbaar loon. Voor het behoud van je huurtoeslag is je kapitaal van belang en de grens ligt daarbij (voor jou) op ongeveer 21100 euro. Verdere informatie kan je vinden in de bronnen:

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.duo.nl/particulieren/student-hb...

Jazeker, je studiefinanciering geld voor de belastingdienst niet als inkomen, en je huurtoeslag wordt berekend aan de hand van je inkomen, maar onder een bepaalde inkomensgrens houdt je recht op de voledige huurtoeslag. Deze inkomensgrens zit boven de 13.000 euro die je ongeveer maximaal mag verdienen om je studiefinanciering te houden. Dus kortom: Zolang je bijverdienste geen invloed heeft op je studiefinanciering zal het bedrag van je huurtoeslag ook niet dalen. Je kunt voor dit soort vragen altijd bellen met de belastingtelefoon 0800-0543. Dit is een gratis nummer. Verder kun je berekenen hoeveel huurtoeslag je recht op hebt via, www.belastingdienst.nl/toeslagen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100