gevolgen een vriend inschrijven bij jou (ivm niet willen slapen slaaphuis; gekort) wat zijn gevolgen??

Een vriend van me moet vanwege aanvraag uitkering 1 á 2 keer per week in het slaaphuis verblijven. Gezien hij bij moeder woont (niet ingeschreven) vertikt hij het bij daklozen/methadon gebruikers te slapen maar is bang dat ze hier problemen van gaan maken binnenkort.

Bij zijn moeder mag hij zich niet inschrijven, wel bij zijn zus over 7/8 weken als hij zich 'bewezen' heeft.

Wat hij wil is zich bij mij laten inschrijven (ik WAJONGER) voor 7/8 weken en dat ie zich dan als uitkering geregeld is bij zus laat inschrijven.

Nu vraag ik mij af, kan ik hem als hoofdbewoner uitschrijven of moet hij dat zelf/persoonlijk doen?
Is mijn huursubsidie gelijk gekort of pas als die vriend uitkering krijgt?
Hij heeft schulden (gehad zegt ie) wat kunnen schuldeisers doen?

Ik ga vantevoren sowieso met moeder in gesprek en eventueel zus want ben met katvangers bekend en vraag mij af of ik iets over hoofd zie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou er niet aan beginnen omdat de kans groot is dat je gekort wordt op je huurtoeslag,maar misschien ook je uitkering. Uitschrijven bestaat eigenlijk niet,als hij zichzelf ergens in laat schrijven dan vervalt automatisch zijn inschrijving op het adres waar hij gewoond heeft. Het risico is te groot dat je hierdoor problemen krijgt.

Zolang het om een postadres/logeeradres gaat is het geen probleem. Gaat het om inschrijving dat riskeer je inderdaad om gekort te worden op je eigen uitkering. Uit eigen ervaring weet ik dat uitschrijven op een adres niet mogelijk is, tenzij er ergens anders word ingeschreven. Erg riskant, ik adviseer om andere mogelijkheden te overwegen.