Waarom zijn er zo weinig vrije scholen in nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de overheid nou eenmaal een onderwijstructuur heeft bedacht.. Die volgens hun de beste manier/methode is om je voor te bereiden op je ''volwassen'' leven.. Vrije scholen wijken daar van af.. Overheid heeft wel richtlijnen opgesteld aan de vrije scholen om in aanmerking te komen voor een overheids subsidie.. En zeg maar erkenning.. De vraag zal er misschien wel zijn... Maar als bedrijven/werkgevers het niet erkennen is de stap voor veel ouders te groot om hun kind op een vrije school te plaatsen.. Cijfers zijn gebaseerd op het huidige onderwijsstructuur.. En als een vrije school zich meer op de ontwikkeling van kind richt qua emoties,gevoel,kunst,interesses etc.. Kan je die cijfers naar mening niet betrouwbaar noemen.. Het zijn 2 verschillende concepten... Het is maar wat je kiest...

Omdat er niet genoeg vraag naar is.

Wellicht omdat de slaagcijfers ver onder het gemiddelde ligt in vergelijking met reguliere scholen? Wellicht omdat het lezen van mythen/sagen, handwerken, toneelspelen, etc. op deze scholen minstens zo belangrijk is als rekenen, lezen en schrijven? Wellicht om dat leerlingen van vrij scholen op kennisgebied achterliggen op leerlingen van reguliere scholen? Wellicht omdat de leerstof geen doel is maar alleen de intrinsieke ontwikkeling van een kind? Shall I go on?

omdat mijns inziens de leven filosofie waar deze scholen vanuit gaan te vaag en ongrijpbaar is. en dus in mijn ogen van geen kanten haalbaar en over the top is. De zelfstandigheid van een kind wordt zogezegd bevorderd maar vaak houdt dat in een soort laat maar gaan tactiek. En vaak is dat ook een gebied waar het kind nog veel te onvolwassen voor is het is te ruim en ongrijpbaar. op een paar uitzonderingen na is het voor veel kinderen te hoog gegrepen. en dat allemaal vanwege een tehoog gegrepen ideaal. en geloof me ik kan er over mee praten ik heb nog op een school gezeten alla sociale academie uit de jaren zeventig. consensies, lullen of groeps dynamiek machten en al die ander bla bla. leuk interresant maar achteraf gezien had ik liever Rust Reinigheid en Regelmaat gezien voordat ik los werd gelaten op dese boze wereld Ik ben nu een chaot intelligent dat wel ;) maar voel zelf de beperking van deze laat maar gaan tactiek. het vergt een te grote zelfdiscipline voor de meeste kinderen en ik denk dat veel mensen er geen vertrouwen in hebben hun kinderen dit aan te doen. en dan nog Je wordt hooguit beroemd als de mental coach in de reclame van cup a soup ;) Kunnen jullie nou helemaal niets alleeen !!!!!!!!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=mxPzFe0D730

"Waarom zijn er zo weinig vrije scholen in nederland?" waarschijnlijk vanwege een gebrek aan leerkrachten en geld...denk ik...

Het zijn scholen waarin kinderen toch het gevoel hebben dat ze op een beetje vreemde school zitten en een beetje vreemde ouders hebben. Sofen, noemen de kinderen het zelf. Kinderen willen graag op een normale school zitten.

Gelukkig wel, want de vrije scholen hebben er een puinhoop van gemaakt. Koprt geleden nog is het aangetoont dat het onderwijs op deze scholen ver onder de maat is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100