Zou op huisdierenvoer extra belasting moeten worden geheven?

Zou er niet op huisdierenvoer extra belasting moeten worden geheven, zodat de hondenbelasting kan worden afgeschaft, en iedereen gewoon betaald voor zijn huisdier? Een soort de vervuiler betaald toeslag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als eigenaar van twee katten vindt ik het eigenlijk wel billijk als er op huisdieren voedsel belasting zou worden geheven. Op die manier zou bijvoorbeeld de dierenbescherming en de verschillende assiellen (assiels?) gesubsidieerd kunnen worden. Ik denk dan aan bijv 5 cent ofzo..

Nee. Er is geen enkele reden voor een nieuwe belasting of een belasting verhoging. Dierenhouders moeten gewoon de rommel opruimen die ze veroorzaken. Dat kost de maatschappij niets en we hoeven geen extra belasting te bedenken.

Tja hoe wil je dat uitvoeren? Zijn wortels huisdierenvoer? Volgens mij kun je dat op diverse manieren omzeilen en misschien krijgt een aantal huisdieren het dan veel minder in nederland. Lijkt mij geen goede maatregel.

Nee lijkt me niet, dan vind men dat de mensen die in het grensgebied wonen weer bevoordeeld worden, omdat die dan het huisdierenvoer wel uit Duitsland/België gaan halen en zo mooi onder de belasting uitkomen. Daarnaast vraag ik me af waarom ik dan ineens "belasting" zou moeten betalen voor mijn konijn, die heeft nooit iemand last bezorgd. Idem voor goudvissen...

Goed plan! Ik realiseer me net dat ons goudvisje de boel óók behoorlijk vervuilt... Weer een bela(stinkje) erbij! Onze minister van Financiën heb je zeker aan je zijde en smult...

alstublieft niet op die manier! is ondoenlijk. momenteel heft de gemeente waar je woont belasting op het houden van een hond. zelfs al verblijft de hond uitsluitend binnenshuis, er moet hondenbelasting worden afgedragen. ik vrees dat als er extra belasting betaald moet gaan worden over het voer dat dit ten koste van de kwaliteit kan gaan. onze dieren verdienen het allerbeste tegen een prijs die betaalbaar is, en jawel, liefst zo laag mogelijk. dat de vervuiler betaald staat buiten kijf. natuurlijk, daar is deels de hondenbelasting voor. mooi zou bijvoorbeeld wel zijn dat er poepzakjes verstrekt worden, bij -het kopen van hondenvoer -het feit dat je huisdier bekend is bij de gemeente en je op grond daarvan én betaald en opruimartikelen (schepje, poepzakjes) ter beschikking krijgt..

Eerlijk gezegd vind ik dat de mensen die huisdieren hebben geld zouden moeten toekrijgen. Mensen met huisdieren zijn zowel geestelijk als lichamelijk veel gezonder. Mensen met een aaibaar dier hebben minder kans op hartkwalen en mensen met honden, hebben minder last van cholesterolverhoging en bloedvatvernauwing. Die mensen kosten de staat dus veel minder geld, voor psychiaters en ziekenhuizen en medicamenten. Logische gedachtengang, of niet soms!

zo kan je met alles wel doorgaan, zo moet er ook op ons eten extra belasting geheven worden want wij vervuilen toch ook? Dus ik stem hier op tegen. zo kan je wel door blijven gaan met huisdieren eigenaren te benadelen. Allemaal omdat niet iedereen het op huisdieren heeft en een grote meerderheid wel.