Kunnen belgen uit het zuiden, die dus Frans praten ook Vlaams (Nederlands) praten?

Vraag het me gewoon afp

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja! Dat heb ik pas nog geleerd met Aardrijkskunde Greetz

Sommigen wel, maar heel veel ook niet. Het is in ieder geval niet verplicht op school, of in ieder geval vroeger niet. Er wordt daar nu wel over gepraat. Je bedoelt dus de Walen.

Bronnen:
http://www.dbnl.org/tekst/_ons003199701_01...

In 2006 publiceerde de Université catholique de Louvain (in Louvain-la-Neuve, Waals-Brabant) een rapport waar in valt te lezen dat Vlamingen meer meertalig zijn dan de Walen. 59% van de Vlamingen spreekt Frans en nog eens 53% spreekt Engels. Dit tegen respectievelijk 19% Nederlands en 17% Engels in Wallonië. In Brussel zegt 95% Frans te kunnen spreken, 59% Nederlands en 41% Engels.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Talen_in_Belgi%C3%AB

Nederlands spreken Walen niet, maar velen spreken wel Vlaams. Het probleem is dat er een jarenlange haat/nijd verhouding is tussen Vlaanderen en Wallonië. Ik heb in een dorp ten zuiden van Brussel gewoond [franstalig dus] en heb het zelf beleefd hoe ontzettend koppig en dwars mensen kunnen zijn. Hoewel de mensen het vaak kunnen, weigeren ze het bijna altijd en eisen van de ander dat die Frans gaat spreken. [Het Vlaams wordt zelfs als minderwaardig gezien!!]

Ja. Een gedeelte van Vlaanderen ligt namelijk tegen de Franse grens, in Kortrijk bijvoorbeeld spreken ze gewoon Vlaams (Nederlands). Echter gaat men verder naar het oosten en komt men in de buurt van Namen (Namurs) dan zijn er maar weinigen die nog Vlaams kennen, in het Waals gedeelte behoeft men ook geen Nederlands te kennen als men geen functie heeft bij de federale overheid.