Wordt een klacht bij de Politie serieus genomen?

Vanmiddag ben ik staande gehouden door een agent omdat ik volgens hem 20 km te hard reed. Maar deze agent reed zodanig kort op me dat ik zijn kenteken niet eens kon lezen toen ik me omdraaide. Uiteindelijk kreeg ik een stopteken en moest ik mee naar het politiebureau om de scooter op snelheid te controleren op de rollerbank. Daar heb ik een boete voor gekregen want hij liep 69.
Terecht dat ik daar een bekeuring voor heb gekregen want het mag niet. Waar ik me aan stoorde was de manier van behandelen van deze agent. Hij had er duidelijk plezier in om mij aan de kant te zetten en was respectloos naar mij toe. Ik vroeg hem ook naar de reden waarom hij zo dicht erop mij reed en ik kreeg als antwoord omdat ik te hard reed. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik wil graag een klacht indienen bij het bureau om het feit dat hij zo gevaarlijk dicht achterop mij reed en dat ik me absoluut niet fatsoenlijk behandeld voelde. Wat wordt er met een klacht gedaan? Neemt men dat serieus of krijg ik een standaard verhaaltje te horen op het bureau?
Voor alle duidelijkheid: ik wil geen klacht indienen voor die boete.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel vaak vinden mensen zich respectloos behandeld als ze iets doen wat niet mag............en dan betrapt worden. Of hij daar plezier in had, kan jij niet weten. Wat mensen ook vaak niet weten is dat de politie "te hard" mag rijden, door rood mag rijden (ook zonder sirene) etc. etc. om daders te kunnen betrappen of na een oproep. Dat zit gewoon in de politie-opleiding. Als jij dus een klacht wil indienen, moet je wel goed weten waar je het over hebt. Dat jij je niet fatsoenlijk behandeld voelt, wil niet zeggen dat die agent zich niet correct heeft gedragen. Het blijft dan jouw woord tegen het zijne. Ik geef je dus weinig kans.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100