Waarom laten veel mensen (vrouwen?) altijd een klein laagje thee, koffie, soep, chocolademelk, wijn, etc. in het glas/kopje zitten?

Het valt mij erg op. Mijn vrouw laat altijd een bodempje thee of soep in het kopje zitten. Ook op het werk doen veel collega's dat. Waarschijnlijk onbewust, want als ik erom vraag worden er schouders opgehaald.

Bij thee of koffie waar drab achterblijft kan ik me hier iets bij voorstellen, maar bij de theezakjes tegenwoordig, en de automatenkoffie op het werk speelt dat allemaal niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrouwen zijn meestal bezig met meerdere dingen tegelijk. Hierdoor vergeten ze te drinken en wordt de warme drank koud, waardoor je het helemaal niet meer hoeft.

Omdat daar 'prut' in kan zitten Dvrens........

Ik vind het een vies gezicht,als zoiets gebeurt. Het is gewoon een aanwensel lijkt mij.

ik drink m'n kop of glas helemaal leeg! maar heb ook een kennis en ja die laat ook altijd het laatste slokje erin zitten... denk dat het een aangeleerde gewoonte geworden is...

Ik laat nooit een restje achter ik gooi mijn hoofd naar achter om de laatste druupel eruit te krijgen hahha Mits er drap in zit maar dat komt maar zelden voor. En bij soep al helemaal niet want daar ben ik gek op !!Mijn soepkommen mokken zijn altijd leeg .Dus het is niet typisch iets voor vrouwen.Mijn vrouwelijke collega's ook niet .Maar sommige mensen die dat doen ,die lusten dat laatste restje niet meer.

Misschien omdat het al koud geworden is ondertussen? Ik heb dat zelf niet, de laatste druppel gaat op.

Ik doe dat zelf ook inderdaad met thee. Dit doe ik omdat mn thee dan koud is en ik dat minder lekker vind.

Ik doe het ook, soms ziet er beetje viezigheid onderaan. Maar is denk ik niet iets wat per se voor vrouwen is, want voor zover ik weet ben ik een jongen en doe ik het ook.

ik drink altijd alles op, behalve bij chocolademelk meestal is het onderste heel donker en vind ik niet zo lekker.

Door onze waterkoker zitten er steeds kalkstukjes onderin het theekopje. Vandaar dat ik nu gewend ben om het laatste slokje te laten voor wat het is. Nu doe ik het automatisch ook als ik bij anderen thee drink of iets anders drink. (Ik ontkalk het ding wel, maar na drie keer koken zit er alwéér kalk in. )

Heel gek, als er nog een klein laagje in zit is je kopje nog niet leeg. Als je kopje leeg is, is het dus echt leeg, zo definitief. Het heeft dus met een gevoel te maken.

Er zijn ook mannen die dat doen hoor. Mijn beste vriend doet dat ook altijd, hij vind dat vies.

Dat is een overblijfsel van heeel lang geleden,toen de kaboutertjes nog nachtelijke karweitjes voor de mensen deden. Er werden toen restjes eten en drinken speciaal voor die kleine nachtelijke werkertjes bewaard,om hen te belonen voor de afwas,die ze hadden gedaan,of het naaiwerk,dat versteld werd! Maar helaas zijn er nu geen kabouters meer,maar is de gewoonte bij sommige mensen gebleven.

Hahahaha, praat jij maar een keer met mijn man. Ik doe dat namelijk ook altijd. Vooral met koffie. Terwijl ik het bij een ander wel altijd helemaal leegdrink. Goeie vraag.....waarom doe ik dat eigenlijk?

misschien zijn ze bang dat er vergif in zit wat alleen werkt als je alles opdrinkt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100