Worden morse-codes nog ergens in de wereld voor gebruikt?

Of kan dat gewoon de geschiedenisboekjes in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me wel wat als je in de gevangenis zit en met een maat van je in de cel naast je wilt communiceren.

Ha, die Antwoordman; ik meen dat het in de nautische wereld, en dan met name de grote vaart en de marine, nog wel wordt gebruikt.

Nee dat kan niet de geschiedenisboekjes in, want daar staat het al in, haal het er niet meer uit, het is geschiedenis... Wordt nergens meer gebruikt als alleen in..., juist ja geschiedenisboekjes...

Volgens wikipedia: "De Internationale Morsecode wordt, in die situaties waar morse nog in zwang is, vandaag de dag nog altijd gebruikt." Er staat verder dan niet bij waar dat dan het geval is.

sos nog steeds als iemand ergens vastzit ofzo. tut, tut, tut, tuuuut, tuuuut, tuuuut, tut, tut, tut.

Er zijn nog duizenden radioamateurs over de hele wereld die bijna dagelijks van deze communicatie mode gebruik maken. Vroeger werd het beheersen van telegrafie bij het radioamateurisme als eis gesteld. Onlangs is die eis (bijna) internationaal geschrapt en blijft alleen een theorie examen over om als gelicenseerd zendamateur gebruik te mogen maken van stukken van de "ether". Met een klein vermogen (een toontje van ongeveer 800Hz -dat steeds aan en uit gaat) kun je dan nog steeds grote afstanden overbruggen wat met spraak niet mogelijk is omdat het tegenstation je op 'n gegeven moment gewoon niet meer kan verstaan.

Morse code wordt nog wel gebruikt binnen de Koninklijke Marine.

Bronnen:
Volgens wiki

Jazeker. Zelf in de pleziervaart, al zijn er velen die het niet niet meer kennen. De morse 'A' wordt bijvoorbeeld, als ik het me goed herinner, gebruikt voor 'attentie!', en de K (lang kort lang) is het verzoek om een brug of sluis te openen. Op de achterkant van de watersportalmanak staan de codes nog altijd vermeld, om altijd snel bij de hand te hebben.

Als je met een(dragbare)radio zit te pielen,hoor je toch op enkele golflengtes nog morsrseinen. Maar wie ze gebruikt,geen idee.

ja ik dacht het wel hoor

In films.