Hoe recept verlengen als huisarts op vakantie is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak is de praktijk niet dicht en is de assistente dus aanwezig, eventueel samen met een waarnemer voor je eigen huisarts. Als de praktijk wél dicht is, hoort je huisarts door het bandje van antwoordapparaat of op een andere manier aan de patiënten te laten weten waar zij in zijn/haar afwezigheid terecht kunnen. Als er geen waarnemer in de eigen praktijk is, zal er altijd verwezen worden naar een andere praktijk in jouw jouw woonplaats of gemeente. Daar kun je heen bellen als je een herhaalrecept nodig hebt. Soms geven huisartsen aan dat die waarnemer er alleen is voor spoedgevallen, dan gaat men er vanuit dat je voor de vakantie eventuele herhaalrecepten aanvraagt. Als jouw huisarts echter niet vantevoren heeft laten weten wanneer hij op vakantie is en dat je dus hier rekening mee dient te houden voor de herhaalrecepten, kan er simpelweg niet vanuit worden gegaan dat jij hier al op hebt ingespeeld. In dat geval behoort de waarnemer dus gewoon eventuele herhaalrecepten uit te schrijven, als het tenminste gaat om noodzakelijke medicatie. (Dat zal het meestal zijn, maar als je bijvoorbeeld drie keer per jaar een slaaptabletje gebruikt en ze zijn toevallig net op, dan kun je waarschijnlijk best wachten tot je huisarts weer terug is. Voor dagelijkse medicatie moet jij gewoon op tijd je herhaalrecept kunnen halen.)

Je huisarts heeft een vervanger daar ga je naar toe om je recept te verlengen.

Het beste is om dit voor de vakantie van je huisarts met hem/haar te bespreken! Kom je toch in de situatie dat je geen medicatie meer hebt, dan spring je binnen bij de dokter van wacht of de vervanger van je huisarts (meeste huisartsen spreken dit onderling af en zijn in het bezit van de medische dossiers van hun patiënten.) Het beste is om dan een oud recept mee te nemen, heb je thuis een deel van je medisch dossier liggen (medische attesten, foto’s) neem deze dan ook mee. Op die manier krijgt de dokter van wacht een duidelijk beeld van wat mis is.

je kunt ook even naar de apotheek bellen. De dokter kan n.l. met de apotheek hebben afgesproken dat je je medicatie gewoon kunt afhalen.

Ik vind dit niet echt een vraag voor goeievraag.nl, maar meer voor de doktersassistente? Maar goed, je kunt haar dus even bellen om te vragen wat de plaatsvervanger is, want elke huisarts heeft als het goed is een plaatsvervanger. Wat zou je anders moeten als je een kuurtje nodig bent, omdat je ziek bent? Als je dokter een antwoordapparaat aan heeft staan, even afluisteren en als het goed is, krijg je het nummer wat je in dat soort gevallen kan bellen. En bestaat er in jouw apotheek/bij jouw huisarts geen receptenlijn? Daar kun je je medicijnen inspreken, net zoals je ze besteld bij de doktersassistente. Als laatste mogelijkheid kun je de apotheek vragen, zij zijn er vaak wel van op de hoogte wanneer een huisarts op vakantie is.

Je kunt gewoon naar jou eigen apotheek gaan . Daar krijg je het medicijn voor een tijd van 1 maand . Maar dit geldt alleen voor medicijnen die je langdurig gebruikt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100