Hoe komt het dat je een nachtmerrie krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ziet het terug bij mensen die bijvoorbeeld in de oorlog hebben gevochten ,of een ernstig ongeluk hebben gehad of bij andere traumatische ervaringen. Het traumatische, de angsten zitten in het geheugen bij mensen, En dat uit zich dan in nachtmerries.

misschien heb je de griep of slaapkamer te warm ? Een nachtmerrie is altijd vervelend maar ga er maar niet teveel over nadenken tenzij je leven helemaal overhoop ligt met allerlei trauma,s het waarschuwt mischien wel voor iets maar alllen als je die droom elke nacht krijgt en je de onrust niet kwijt raakt

Doordat je angsten hebt. Ik denk dat die zich mede uiten in nachtmerries, verdraaide gebeurtenissen die tijdens je slaap oh zo realistisch lijken.

Stop met dromen... Het gevolg is dat je dus nooit meer nachtmerries hebt... Dus Stop met dromen.... Leer hoe je dat moet doen en je bent er vanaf... Hoe simpel is dit?

Ik had vroeger altijd heel veel nachtmerries, hele gruwelijke, als kind al. Volgens mij komt dat doordat ik erg gevoelig ben, dus veel meeleef met anderen en een grote fantasie heb (creatief ben). Elk nadeel heeft zijn voordeel dus.... Inmiddels slik ik bepaalde medicijnen waardoor de nachtmerries weer veranderd zijn. Momenteel droom ik actiefilms in een onrustige tijd. Als ik goed in mijn vel zit, dan droom ik een stuk rustiger, dus dat speelt ook mee.

Bij mij zijn nachtmerries eigenlijk altijd een kwestie van het net te warm hebben, of het net te koud hebben. De temperatuur wordt in je droom ingepast, het kleurt je droom. Als het net te warm is zijn de emoties verhit, en als het net te koud is is het een kille droom, 'koude emotie', ik weet er zo geen beter woord voor. Die laatste vind ik eigenlijk het engst. Als ik niets aan de temperatuur doe komen ze terug, maar als ik de temperatuur aanpas is het direct over.

Dat je een nachtmerrie hebt kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ongeluk of scheiding. Of uw nachtmerrie gaat gepaard met een astma- of migraineaanval. Misschien heeft de nachtmerrie iets te maken met een probleem waar u niet uitkomt. Mensen met nachtmerries hebben vaker angstklachten. Daarbij hebben mensen met veel stress meer nachtmerries en omgekeerd. Naast de slechte nachtrust en vermoeidheid overdag lijkt het dat ook andere klachten samen met nachtmerries voorkomen.

Bronnen:
http://www.droomnet.nl/adadeboer/nachtmerr...

Een nachtmerrie is een droom met een bijzondere intensiteit en met een inhoud die als vervelend wordt ervaren. Dit soort droom treedt gewoonlijk tijdens de REM-slaap op en kan van fysieke bewegingen vergezeld gaan. Toegevoegd na 7 minuten: Een nachtmerrie krijg je waarschijnlijk omdat je in het echte leven iets ontwijkt of negeert. Het onderbewuste wil je met klem laten zien dat je er aandacht voor moet hebben, voor datgene wat je niet ziet of niet wilt zien. Een nachtmerrie kan een goede manier zijn om te ontdekken wat er diep binnen in jezelf aan de gang is, wat je zorgen geeft en wat je niet wilt beleven of waar je de confrontatie onder geen voorwaarde mee aan wilt gaan.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/altern...

Te weinig zuurstof krijg je binnen echt waar. Toegevoegd na 9 uur: http://m.goeievraag.nl/vraag/26562 Toegevoegd na 9 uur: Daar heb ik het zelfde antwoord gegeven en uitgelegd in reacties

Bronnen:
http://m.goeievraag.nl/vraag/26562

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100