waarom zetten we eigenlijk een kerstboom in huis met de kerst ?

Ik vind het heel gezellig, maar wat heeft het eigenlijk met de kerst te maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de vraag : wie heeft kerstmis uitgevonden,(zo'n 5 uur geleden gesteld) heb ik al uitgebreid verteld over het zonnewendefeest, dat uitbundig gevierd werd vóór onze streken bekeerd werden tot het christendom. Bij het zonnewendefeest haalden de mensen wintergroene takken in hun huizen, en het overblijfsel daarvan is onze kerstboom vol (vroeger) kaarsen, nu in elk geval lichtjes. Kijk ook nog even naar alle antwoorden van die vraag....Dan is je kerstboomvraag ook gelijk helemaal beantwoord....

Waarschijnlijk niets maar ik zou niet zonder willen. Toegevoegd na 46 seconden: De kerstboom gaat terug op een voor-christelijk, ook wel "heidens" vruchtbaarheidssymbool. De groenblijvende boom vertegenwoordigt daarin de vernieuwing van het leven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstboom

Een kerstboom heeft geen religieuze betekenis. Het is puur voor de gezelligheid: lichtjes in donkere dagen. Om van de herdenking van de geboorte van Jezus Christus echt een feest te maken. Niet alle christenen halen in december een kerstboom in huis. Sommige christenen hebben er zelfs bezwaar tegen, omdat de oorsprong van de kerstboom te vinden is bij het midwinterfeest van de heidense Germanen. Wanneer gezelligheid door een kerstboom met kaarsjes en lekker eten in de plaats komt van de dankbaarheid om de geboorte van Jezus Christus, dan schiet Kerst z'n doel voorbij. De commercie in een welvarend land doet natuurlijk geen goed aan het besef van wat de betekenis van Kerst ten diepste is.

Bronnen:
http://www.kutsalkitap.nl/zuilen/96.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100